Biocenozė: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Naujas puslapis: ''Biocenoze'' laikoma sausumos ar vandens baseino plote gyvenančių augalų, gyvūnų ir mikroorganizmų visuma, tarp kurių susiformavę pastovūs tarpusavio ryšiai ir vyksta ene...
 
Povilasz (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 1: Eilutė 1:
''Biocenoze'' laikoma sausumos ar vandens baseino plote gyvenančių augalų, gyvūnų ir mikroorganizmų visuma, tarp kurių susiformavę pastovūs tarpusavio ryšiai ir vyksta energijos ir maisto medžiagų apytaka.
''Biocenoze'' laikoma sausumos ar vandens baseino plote gyvenančių augalų, gyvūnų ir mikroorganizmų visuma, tarp kurių susiformavę pastovūs tarpusavio ryšiai ir vyksta energijos ir maisto medžiagų apytaka. Biocenozę sudaro trys pagrindiniai gyvosios gamtos komponentai: [[fitocenozė]], [[zoocenozė]] bei [[mikrobocenozė ir mikroorganizmų pasaulis]]. Pirmasis biocenozės terminą pavartojo vokiečių ekologas [[K. Mėbijus]] 1817 metais.

----

Pirmasis biocenozės terminą pavartojo vokiečių ekologas [[K. Mėbijus]] 1817 metais.

----
Biocenozę sudaro trys pagrindiniai gyvosios gamtos komponentai: [[fitocenozė]], [[zoocenozė]] bei [[mikrobocenozė ir mikroorganizmų pasaulis]].

18:15, 26 sausio 2008 versija

Biocenoze laikoma sausumos ar vandens baseino plote gyvenančių augalų, gyvūnų ir mikroorganizmų visuma, tarp kurių susiformavę pastovūs tarpusavio ryšiai ir vyksta energijos ir maisto medžiagų apytaka. Biocenozę sudaro trys pagrindiniai gyvosios gamtos komponentai: fitocenozė, zoocenozė bei mikrobocenozė ir mikroorganizmų pasaulis. Pirmasis biocenozės terminą pavartojo vokiečių ekologas K. Mėbijus 1817 metais.