Daugialąstis organizmas: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
PixelBot (aptarimas | indėlis)
S robotas Pridedama: et:Hulkrakne organism
Jouli (aptarimas | indėlis)
Eilutė 1: Eilutė 1:
'''Daugialąstis organizmas''' yra [[organizmas]] sudarytas iš daug [[ląstelė|ląstelių]]. Daugialąsčiuose organizmuose ląstelės paprastai būna specializuotos.
'''Daugialąstis organizmas''' yra [[organizmas]] sudarytas iš daugelio [[ląstelė|ląstelių]].


Ląstelės paprastai būna specializuotos.
Šiuolaikinis organizmų skirstymas į daugialąsčius ir [[vienaląstis organizmas|vienaląsčius]] yra sąlyginis, daug žinomų organizmų gali būti priskiriami bet kuriai grupei, ir visi daugialąsčiai organizmai bent trumpą laiko tarpą būna vienaląsčiai (pvz., [[zigota]], [[kiaušialąstė]], [[spermatozoidas]]).


Šiuolaikinis organizmų skirstymas į daugialąsčius ir [[vienaląsčiai|vienaląsčius]] yra sąlyginis. Daug žinomų organizmų gali būti priskiriami bet kuriai grupei, ir visi daugialąsčiai organizmai bent trumpą laiko tarpą būna vienaląsčiai (pvz., [[zigota]], [[kiaušialąstė]], [[spermatozoidas]]).
[[category:Citologija]]

[[Kategorija:Citologija]]
[[Kategorija:Organizmai]]


[[ar:عديد الخلايا]]
[[ar:عديد الخلايا]]

19:50, 19 sausio 2008 versija

Daugialąstis organizmas yra organizmas sudarytas iš daugelio ląstelių.

Ląstelės paprastai būna specializuotos.

Šiuolaikinis organizmų skirstymas į daugialąsčius ir vienaląsčius yra sąlyginis. Daug žinomų organizmų gali būti priskiriami bet kuriai grupei, ir visi daugialąsčiai organizmai bent trumpą laiko tarpą būna vienaląsčiai (pvz., zigota, kiaušialąstė, spermatozoidas).