Saturday Night's Alright for Fighting

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Saturday Night's Alright for Fighting“
Elton John singlas
iš albumo Goodbye Yellow Brick Road
Išleistas1973 m. liepos 16 d. (1973-07-16)
Formatas7"
Įrašytas1973 m. gegužę
Žanrasglamrokassunkusis rokas
Trukmė4:57 (albumo versija)
4:12 (singlo versija)
Įrašų kompanijaMCA • DJM
AutoriusElton John, Bernie Taupin
ProdiuserisGus Dudgeon

„Saturday Night's Alright for Fighting“ – daina, kurią parašė britų atlikėjas Elton John ir jo kolega Bernie Taupin. 1973 m. ji buvo išleista ant albumo „Goodbye Yellow Brick Road“ – tai buvo pirmasis singlas išėjęs iš jo. Tai vienas sėkmingiausių ir kritiškai geriausiai vertinamų Eltono Džono įrašų. Jungtinėje Karalystėje albumas pasiekė 7-tą vietą. Daina buvo mėgiama daugelio kitų atlikėjų, kurie perrašinėjo dainas, iš jų „Nickelback“, „Queen“ bei „The Who“.

Reikšmė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Saturday Night's Alright for Fighting“ yra tikras grįžimas į ankstyvąjį rokenrolą su glamroko elementais. Dainoje pasakojama apie tai, kaip joje minimi veikėjai išeina į vakaro pobūvį, būdami kupini energijos. Tiesą sakant, tai daina apie Bernie jaunystę, kai jis eidavo į britiškus šokių klubus, kur muštynės buvo įprastas dalykas. Ši daina, priešingai negu dauguma, yra ne apie Eltono asmeninį gyvenimą, o apie Bernio.[1]

Anot Bernio, tai jo pirmasis bandymas parašyti "britišką" rokenrolo dainą, kadangi iki tol dainos buvo kuriamos remiantis amerikietiška kultūra.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]