Sachin Tendulkar

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Sachin Tendulkar
Visas vardas Sacin Rameś Tendulkar
Gimė 1973 m. balandžio 24 d. (50 metų)
Bombėjus, Maharaštra, Indija
Pilietybė Indijos vėliava Indija
Tėvai Rameš, Rajini
Veikla kriketininkas
Žymūs apdovanojimai

Bharat Ratni“, „Arjuna“

Sačinas Tendulkaras (hind. सचिन रमेश तेंदुलकर, IAST: Sacin Rameś Tendulkar; g. 1973 m. balandžio 24 d.) – Indijos kriketininkas, gerbėjų vadinas „Kriketo dievu“.

S. Tendulkaro tėvas – Ramešas Tendulkaras, o motina – Radžini. Jis turi du brolius, Nitiną ir Adžitą, ir vieną seserį, Savitą. Nuo 1984 m. su broliu Adžitu pradėjo mokytis kriketos. 1988 m. gruodžio 11 d. Tendulkaras debiutavo Mumbajaus klube. Jis turėjo savo testinį debiutą prieš Pakistaną 1989 m, kai jam buvo 16 metų.

S. Tendulkaras laikomas antru geriausiu testinio kriketo atmušėju visoje šio žaidimo istorijoje (po australo Don Bradman) ir antras geriausias vienos dienos („one-day international“) atmušėjas kriketo istorijoje po Vest Indijos žaidėjo Viv Richards. Jis laimėjo kriketo pasaulio čempionatą su Indijos rinktine 2011 m. Tendulkaras 1994 m. apdovanotas „Ardžunos“ apdovanojimu už pasiekimus sporte, 1997 m. gavo „Rajiv Gandhi Khel Ratna“ apdovanojimą ir daug kitų apdovanojimų. Po savo paskutinių rungtynių 2013 m. lapkričio 16 d., jam buvo įteiktas aukščiausias Indijos ordinas – Bharat Ratna („Indijos brangakmenis“).