Sąrašo aptarimas:Lietuvoje paplitę vardai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Manau, kad reiktų visiškai pervadinti straipsnį į Lietuvoje paplitę vardai ar pan., nes vien jau pirmoj eilutėje išvardinti vardai: Abraomas Achilas Adolfas Adomas Adrijus Agatas Agnius Albertas Albinas Aleksandras Aleksas Alfonsas Alfredas Ambraziejus Andriejus ir t.t. yra visiškai nelietuviškos kilmės (semitiškos, vokiškos ir visokios kitokios), o tik sulietuvinti. Arba kitu atveju gal reiktų palikti tik tikrus lietuviškos kilmės vardus kaip Algirdas, Almantas ir pan.... ausis aptarimas 23:08, 2006 Gruodžio 4 (EET)

Tinka, pirmas variantas (nesinori išrinkinėti ir kai kurie vardai turi nelabai aiškią kilmę). --Atlantas 23:12, 2006 Gruodžio 4 (EET)

O koks šio straipsnio tikslas? Išvardinti lietuviškos kilmės vardus (tada netinka Adolfas, Adomas ir dauguma čia įrašytų)? Išvardinti populiariausius vardus (tada Achilas ir panašūs tikrai čia netinka)? Perkelti į Vikipediją Lietuvių vardų kilmės žodyną? Nevidonas 13:33, 2007 Balandžio 4 (EEST)

Ne, dauguma Lietuvoje naudojamų vardų kilmė yra ne lietuvių. Tikslas išvardinti Lietuvoje naudojamus vardus, šis str. gali būti kaip naudojamų vardų rodyklė į vardų straipsnius, bei parodys kokių vardų str. dar trūksta. --Atlantas 13:43, 2007 Balandžio 4 (EEST)
Šiaip reiktų tokius straipsnius šalinti iš straipsnių vardų srities. Jei reikalingos nuorodos į įvairius vardus, galima perkelti į "Wikipedia:" vardų sritį arba sukurti atskirą projektą šiuo tikslu. Nes minimali informacija apie lietuvių naudojamų vardų kilmę yra straipsnyje vardas, o šiame straipsnyje jokios informacijos nėra. knutux 14:24, 2007 Balandžio 4 (EEST)

Vis dėlto pavadinimas neatitinka turinio. Jeigu pavadinimas „Lietuvoje paplitę vardai“, jame turėtų būti ir Lietuvos rusų, lenkų vardai. Pagal dabartinį turinį tai turėtų būti: „Lietuvių vardai“, kadangi tai iš esmės vardų (tiek lietuviškos, tiek nelietuviškos kilmės), kuriuos turi lietuviai, sąrašas. Netinka ir „paplitę“, kadangi kai kurie įrašyti vardai yra reti ar labai reti. --rencas 11:27, 2008 vasario 6 (EET)

„Skaičius skliausteliuose rodo, kiek kartų šis vardas buvo suteiktas nuo 1900 iki 2011 m. pagal „Piliečių vardų sąvadas VARDAI.vlkk.lt“.“

Kur tas sąrašas. Atrodo labai jau trumpas, nes vardų įvairovė turėtų būtų žymiai platesnė.--Vaidila (aptarimas) 13:12, 23 gruodžio 2018 (EET)[atsakyti]

Aristarchas ir begalė kitų neįtrauktų iš LKVŽ ir kt. Iš tikrųjų, kokia str. prasmė? Dar ydingesnė vardų santrauka nei Rinkis vardą lietuvišką. [1] --Vaidila (aptarimas) 13:29, 23 gruodžio 2018 (EET)[atsakyti]