Robotų fetišizmas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Robotų fetišizmas (ASFR arba technoseksualumas) – lytinis fetišizmas, kai jaučiama trauka humanoidiniams arba nehumanoidiniams robotams (sekso robotams) arba žmonėms, kurie elgiasi kaip robotai arba žmonėms, kurie yra apsirengę robotų kostiumus. Retesnė fantazija yra transformavimasis į robotą.[1]

Technoseksualus galima skirstyti į dvi kartais persikertančias grupes:[2]

  • Pirmieji svajoja turėti jau sukurtą robotą partnerį, su kuriuo galėtų bendrauti ir/arba mylėtis. Robotas turėtų būti grynai dirbtinis kūrinys, dažnai sukurtas specialiai tam, kad tenkintų savo šeimininko fantazijas.
  • Antra rūšis technoseksualų svajoja, kad juos ir/arba jų partnerį savanoriškai arba per prievartą paverstų į kiborgą. Dažniausiai fantazuojama apie patį transformacijos procesą.

Technoseksualų skoniai būna labai įvairūs. Dalį labiausiai jaudina metališkas blizgesys, robotiškas judėjimas ir garsai. Kiti trokšta visiškai žmogiško, sąmoningo roboto. Daliai labai svarbi yra galimybė nuimti nuo roboto odos dalis ar kitaip jį išardyti, o kitiems tai atrodo neskoninga.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Aggrawal, Anil, Forensic and Medico-legal Aspects of Sexual Crimes and Unusual Sexual Practices, CRC Press, 2009, p. 121.
  2. „Droidian Slips“. www.psychologytoday.com. Nuoroda tikrinta 2022-07-09.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]