Ro

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Ro (arba Iri Horas, Ro, vadinamas pagal, Petrie) – Aukštutiniojo Egipto faraonas. Manoma, kad buvo ikidinastinis senovės Egipto faraonas, nors kai kurie archeologai abejoja jo egzistavimu. Jis buvo labiausiai tikėtino Ka neatidėliotinas pirmtakas. Karaliavo Abydose ir buvo palaidotas jo vietinėse kapinėse Umm el-Qa’ab šalia Ka, Narmero ir Pirmųjų Dinastijos karalių.

Faraono vardai
G5
r
Iri / Ro (r)
„Burna“

Argumentas prieš jo egzistavimą remiasi trūkumu serekh prieš jo vardą ir prasti liudijimai. Vienintelis kitas užrašas Iry-Hor už Abydoso ribų yra esantis Žemutiniame Egipte; tuo metu, kai Ka ir Narmeras turi daug užrašų, esančių iki Izraelio. Toby Wilkinson atmeta kapą kaip laikymo duobę ir vardą kaip iždo žymę. Šalininkai nurodo į dydį ir kapo vietą. Tai yra dvigubas kapas taip pat didelis kaip Ka ir Narmero, esantis padarytas pagal užsakyma, jungiantis vyresnes "U" kapines su Pirmais Dinastijos kapais.

Jo vardas yra užrašytas ant didelio indo, kaip ir kitų faraonų, ir papuoštas karališkuoju Horaus sakalu. Serekh galbūt buvo tradicija, kuri prasidėjo nuo Ka.