Respublikinės gvardijos kavalerijos pulkas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Respublikinės gvardijos kavaleristai

Respublikinės gvardijos kavalerijos pulkas – kavalerijos pulkas Prancūzijos nacionalinės žandarmerijos šakos respublikinės gvardijos sudėtyje.

Pulko būstinė yra Caserne des Célestins kareivinėse Paryžiuje, pastatytose 1895–1901 m., suprojektuotose garsaus Prancūzijos architekto Jacques Hermant.

Pulke tarnauja virš 500 kariškių ir civilių, iš moterų šiek tiek daugiau kaip 8% (jų skaičius palaipsniui didėja). Pulkas turi 550 žirgų (11% – kumelės). Tai paskutinis žirgus naudojantis Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų dalinys.

Pulką sudaro:

  • Apmokymo centras (Goupil kvartale Saint-Germain-en-Laye' komunoje Il de Franse),
  • Trys kavalerijos eskadronai. Pirmojo kareivinės yra Caserne des Célestins kareivinėse (4-oji Paryžiaus apskritis), dviejų kitų – Carnot kvartale.
  • Hors rang eskadronas (Caserne des Célestins kareivinėse), sudarytas iš:
    • Raitosios fanfarų grupės ir Žalvarinio pučiamųjų orkestro,
    • Pasagų kaustymo grupės,
    • Veterinarinės tarnybos.
Įėjimas į pulko kareivines Caserne des Célestins.

Kavalerijos pulko padaliniai sustiprina respublikinės gvardijos pėstininkų pulkus atliekant ceremonines ir saugumo funkcijas valstybiniuose pastatuose ir apie juos. Respublikiniai gvardiečiai kavaleristai sudaro gvardiečių rikiuotes abipus įėjimo laiptų į Eliziejaus rūmus ar Matignon rūmus.

Pulke yra ir aukšto lygio sportininkų skyrius. Jame tarnauja Hubert Perring, Prancūzijos 2005 m. dailiojo jojimo čempionas ir Prancūzijos komandos 2006 m. Pasaulinėse žirgų sporto žaidynėse narys.