Resident Evil Code: Veronica

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Resident Evil Code: Veronica
Resident Evil Code: Veronica X
Kūrėjas Capcom
Leidėjas Capcom
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data JP 2000 m. vasario 3 d.
ŠA 2000 m. vasario 29 d.
EU 2000 m. gegužės 26 d.
Žanras (-ai) išlikimo siaubas
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: Mature 17+
Platforma Dreamcast, PlayStation 2,
GameCube,
PlayStation 3, Xbox 360
Versija
Variklis
Platinimas CD, atsisiuntimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys Resident Evil
Oficiali žaidimo svetainė

Resident Evil Code: Veronica (Japonijoje − „BioHazard Code: Veronica“) – 2000 m. kompiuterinis vieno žaidėjo išlikimo siaubo žanro žaidimas, „Resident Evil“ žaidimų serijos dalis, kurią sukūrė ir išleido Japonijos „Capcom“ kompanija „Sega Dreamcast“ konsolei. Vėliau išleistos žaidimo adaptacijos kitoms konsolėms pavadinimu Resident Evil Code: Veronica X.

Metacritic.com suvestinės duomenimis, vidutiniškai žaidimas kritikų įvertintas 84 balais iš 100 „PlayStation 2“ konsolei.[1] 2011 m. žaidimo pagerintos grafikos HD versija įvertinta 65 balų iš 100 vidurkiu.[2]

Leidimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Resident Evil Code: Veronica“ yra „Resident Evil“ kompiuterinių žaidimų ir filmų franšizės dalis. Žaidime pasakojami tolimesni franšizės herojų nuotykiai kovojant su zombiais, įvairiais mutavusiais monstrais ir piktavalėmis „Umbrella“ korporacijos mokslininkų užmačiomis.

„Resident Evil Code: Veronica“ yra pilnai 3D grafikos žaidimas, skirtingai nuo ankstesniųjų trijų franšizės žaidimų, tačiau dėl labai riboto kameros vaizdo judėjimo, kai daugiausiai vaizdas perteikiamas iš fiksuoto kampo − žaidimo mechanika menkai skiriasi nuo ankstesniųjų žaidimų. Žaidimo metu valdomas vienas herojus (Kler Redfyld arba Krisas Redfyldas), kuris ankštuose koridoriuose ir kambarėliuose kovoja su zombiais ir pasitaikančiais mutavusiais monstrais. Veikėjas turi rasti specialius objektus (raktus, brangakmenius, užrašytus slaptažodžius, el. leidimų korteles) spręsdamas galvosūkius, kad galėtų rasti išėjimus ir pereiti į kitą žaidimo lygį. Žaidime galima naudotis vietovių planais. Iš randamų užrašų paaiškėja žaidimo siužetas.

Žaidime tradiciškai yra atskiri kambarėliai su rašomąja mašinėle, kuria galima išsaugoti žaidimo eigą, ir daiktų dėže, kurioje veikėjai gali pasidėti įvairius randamus objektus: ginklus, šovinius ir pan. Randamomis žolelėmis galima gydytis ir jas sukombinavus pagaminti veiksmingesnes mikstūras. Randamais greitosios pagalbos purškikliais galima visiškai atstatyti veikėjo sveikatos rezervą. Veikėjas gali nešiotis ribotą kiekį daiktų inventoriuje ir reikia apsispręsti, kuriuos daiktus pasiimti. Daiktų dėžės turinys lieka toks pat skirtingose žaidimo vietovėse.

Veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

  • Kler Redfyld. Valdomas veikėjas. Ji yra Rakūno miesto policijos padalinio S.T.A.R.S. nario Kriso Redfyldo sesuo. Praėjus 3 mėnesiams nuo Rakūno miesto sunaikinimo („Resident Evil 2“ ir „Resident Evil 3: Nemesis“ įvykiai) Kler Redfyld ieškojo savo brolio „Umbrella“ korporacijos bazėje Paryžiuje, bet buvo sučiupta ir perkelta į „Umbrella“ bazę saloje kažkur vandenyne netoli Antarktidos. Netikėtai sala buvo užpulta ir subombarduota iš oro. Kler buvo išleista iš kameros, tačiau rado salą apniktą prisikėlusių iš mirties ir zombiais virtusių buvusių žmonių.
  • Styvas Bernsaidas. Labai trumpai valdomas veikėjas. Jis buvo kaliniu saloje ir, kaip Kler, išsivadavo salą subombardavus. Jis prisijungia prie Kler ir jie kartu pabėga iš salos lėktuvu. Tačiau lėktuvo valdymą perima autopilotas ir jie nukrenta į dar kitą „Umbrella“ bazę Antarktidoje.
  • Krisas Redfyldas. Valdomas veikėjas. Gavęs žinią, kad jo sesuo Kler yra kažkur „Umbrella“ bazėje saloje prie Antarktidos, jis atvyksta jos gelbėti jau jai ir Styvui Bernsaidui iš salos išsivadavus. Įvykių tyrimas jį nukreipia į dar kitą „Umbrella“ bazę Antarktidos apleistoje kasykloje.
  • Alfredas Ešfordas. Dirbtinai sukurtas „Umbrella“ steigėjo Edvardo Ešfordo „anūkas“. Jis valdo „Umbrella“ bazę saloje ir atskirai darė tyrimus su naujo pavyzdžio T-Veronikos virusu, kai netikėtai sala buvo subombarduota.
  • Albertas Veskeris. Buvęs „Umbrella“ mokslininkas ir agentas. Po Rakūno miesto sunaikinimo jis perėjo dirbti kitai organizacijai. Tai jis suorganizavo „Umbrella“ bazės saloje subombardavimą siekdamas pasisavinti T-Veronikos viruso pavyzdį.
  • Aleksija Ešford. Dirbtinai sukurta „Umbrella“ steigėjo Edvardo Ešfordo „anūkė“. Ji sąmoningai apsikrėtė T-Veronikos virusu ir užmigo 15 metų kriogeniniame miege „Umbrella“ bazėje Antarktidoje, kad susilietų su virusu lastelių lygyje ir įgautų supergalių. Bazėje nukritus Kler ir Styvo lėktuvui ją išbudino atskridęs „brolis“ Alfredas Ešfordas.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „metacritic.com“. Nuoroda tikrinta 2015 m. liepos 18 d..
  2. „metacritic.com“. Nuoroda tikrinta 2015 m. liepos 18 d..
  3. capcom.co.jp
  4. capcom.co.jp

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]