Resident Evil: Revelations 2

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Resident Evil: Revelations 2
Kūrėjas Capcom
Leidėjas Capcom
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2015 m. kovo 17 d.
Žanras (-ai) išlikimo siaubas, veiksmo
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai PEGI: 18
Platforma PlayStation 3, PlayStation 4,
Xbox 360, Xbox One, PC Windows, Switch
Versija
Variklis
Reikalavimai

[Minimalūs]
Procesoriaus dažnis: Intel® Core™ 2 Duo 2,66 Ghz, AMD Athlon™ 64 X2 6400+
Atmintis: 2 GB (XP)
Operacinė sistema: Windows 7
Vaizdo plokštė: DirectX 9.0c
GeForce 8800 GTS, ATI Radeon™ HD4650 arba geresnė[1]

Platinimas DVD, Blu-ray, atsisiuntimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas Resident Evil: Revelations
Kitos dalys Resident Evil

Resident Evil: Revelations 2 (liet. Absoliutus blogis: atskleidimai 2) – 2015 m. išlikimo siaubo kompiuterinis žaidimas; „Resident Evil“ žaidimų serijos dalis. Žaidimas pradėtas publikuoti epizodais 2015 m. vasario mėn ir 2015 m. kovo 17 d. išleistas pilna versija. Žaidimo kūrėjai – Japonijos „Capcom“ kompanija.

Metacritic.com suvestinės duomenimis vidutiniškai žaidimas kritikų įvertintas 75 balų iš 100 vidurkiu (PS4 versija).[2] Žaidimas pirmaisiais mėnesiais išplatintas 1,1 kopijų tiražu.[3] 2016 m. viduryje žaidimo pardavimai pasiekė 1,9 mln. kopijų.[4]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Resident Evil: Revelations 2“ yra „Resident Evil“ žaidimų serijos šalutinės linijos dalis, trečiojo asmens perspektyvos, 3D grafikos žaidimas. Žaidimas pradėtas publikuoti epizodais (4 pagrindiniais) 2015 m. vasario mėnesį ir išleistas pilnai 2015 m. kovo 17 d. Skirtas „PlayStation 3“, „PlayStation 4“, „Xbox 360“, „Xbox One“ konsolėms ir PC „Windows“ („Steam“ tinklas) sistemoms. 2017 m. adaptuotas „Nintendo Switch“ konsolei.[5]

Žaidimas suskirstytas į 4 pagrindinius epizodus. Kiekvieno epizodo pirmoje dalyje galima valdyti 2 veikėjus − Klerę Redfyld ir Moirą Berton, antroje dalyje − Berį Bertoną ir Nataliją Kordą. Veiksmas vyksta saloje herojams kovojant su į pabaisas mutavusiais salos gyventojais. Epizodų laikmečiai skiriasi − Klerės ir Moiros misijos vyksta 6 mėnesiais anksčiau nei Berio ir Natalijos. Beris ir Natalija tokiu būdu epizodiškai praeina tas pačias vietoves, kurios žaidėjui jau pažįstamos iš ankstesnės Klerės ir Moiros misijos. Žaidime galima ieškoti trofėjų, tobulinti ginklus, veikėjų savybes, iš randamų objektų susikurti papildomų kovos priemonių (dūminių, sprogstamųjų užtaisų).

Veikėjai:

  • Klerė Redfyld (Claire Redfield) − „Resident Evil“ frančizės viena pagrindinių herojų, antibioteroristinės organizacijos „Terra Save“ narė.
  • Moira Berton (Moira Burton) − nauja „Resident Evil“ frančizės veikėja, Berio Bertono duktė.
  • Beris Bertonas (Barry Burton) − specialios taktinės grupės S.T.A.R.S. narys pirmo „Resident Evil“ žaidimo metu.
  • Natalija Korda (Natalia Korda) − nauja „Resident Evil“ frančizės veikėja. Mergaitė, kurią sutinka Beris Bertonas, atvykęs į salą.

Žaidimo metu tik vienas poros veikėjų gali naudotis ginklais (Klerė Redfyld ir Beris Bertonas), kitas veikėjas (Moira ir Natalija) turi ypatingų savybių, kuriomis gali padėti ginkluotam draugui, pavyzdžiui, atrakinti dėžes, pamatyti užsimaskavusius monstrus. Retais atvejais Moira gali atakuoti monstrus laužtuvu, o Natalija − plyta. Žaidimo epizodo pradžioje žaidėjas gali pasirinkti, kurį herojų valdyti, ir žaidimo eigoje keisti valdomą herojų. Kitas veikėjas tuo metu valdomas kompiuterio. Kai kurios misijos žaidime reikalauja sukeisti herojus norint pereiti į kitą žaidimo vietovę ar atlikti užduotis (režimas co-op anglų kalba).

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

„Resident Evil: Revelations 2“ veiksmas prasideda antibioteroristinės organizacijos „Terra Save“ būstinėje, kur Klerė Redfyld susitinka Moirą Berton, kuri yra susipykusi su savo tėvu Beriu Bertonu. Netikėtai nežinomi užpuolikai įsiveržia į būstinę ir apsvaigina merginas. Klerė ir Moira atsigauna tamsiame kalėjimą primenančiame pastate, izoliuotoje saloje. Ant kiekvienos iš jų rankų yra elektroninė apyrankė, rodanti jų organizmų būseną, kuri gali virsti mutacija. Klerė ir Moira supranta, kad jos yra kažkokio mokslinio bandymo dalis. Jas užpuola įvairūs monstrai...

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. game-debate.com
  2. „metacritic.com“. Nuoroda tikrinta 2015 m. birželio 4 d..
  3. gematsu.com
  4. capcom.co.jp
  5. nintendolife.com

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]