Fenikso brolija (organizacija)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Remas Lupinas)
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Hario Poterio asociacija
Fenikso brolija

Brolijos nariai filme
Haris Poteris ir Fenikso brolija.
Būstinė Dabartinė būstinė: Landynė
Anksčiau: Grimaldžio aikštė 12
Vadovas(ai) Albas Dumbldoras (apie 1970-1981; 1995-1997 liepa); nuo to laiko nežinoma.
Tikslai Sužlugdyti Valdovo Voldemorto planus užkariauti pasaulį
Priešai Valdovas Voldemortas ir jo Mirties valgytojų grupuotė; Anksčiau: Magijos Ministerija
Pirmas pasirodymas Haris Poteris ir Fenikso brolija

Fenikso brolija – fiktyvi J. K. Rowling Hario Poterio knygų serijos organizacija. Įkurta Albo Dumbldoro ir slapta siekianti sutrukdyti Valdovo Voldemorto ir jo pasekėjų, Mirties valgytojų, planams. Pirmoji organizacija buvo įkurta kokiais 1970 metais, antroji – 1995 metais.

Fenikso brolijos nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pirmosios organizacijos nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žemiau išvardinti personažai buvo Fenikso brolijos nariai tuomet, kai Valdovas Voldemortas pradėjo stiprėti bei keletą metų prieš prasidedant įvykiams Hario Poterio knygose. Nemažai šių personažų pratęsė savo narystę ir antrojoje Fenikso brolijoje.

Personažas Užduotys ir pasiekimai
Sirijus Blekas Pabėgo iš Azkabano ir toliau padėjo atsikūrusiai brolijai. Padėjo nugalėti du Mirties valgytojus. Nužudytas kovoje su Belatriks Lesntreindž Paslapčių departamente.
Edgaras Bounzas Nužudytas kartu su žmona ir vaiku Mirties valgytojo per Pirmąjį Burtininkų karą. Edgaras Bounzas buvo Amelijos Bounz brolis. Jo dukterėčia, Zuzana Bounz, mokosi tais pačiais metais kaip ir Haris Poteris, bet tik Švilpynės koledže.
Karadokas Dirbornas Dingo per Pirmąjį Burtininkų karą, spėjama, jog buvo nužudytas Mirties valgytojo.
Dedalas Diglis Buvo susitikęs su Hariu Poteriu keletą kartų dar prieš tai, nei buvo pranešta, jog jis yra Fenikso Brolijos narys. Diglis buvo vienas iš Avangardo grupės narių, kurie padėjo Hariui pasprukti iš Durslių namų penktojoje knygoje. Paskutiniojoje Hario Poterio serijos knygoje, jis padėjo apsaugoti Durslius. Mirties Valgytojai sunaikino jo namą.
Elfijas Doudžas Dumbldoro mokyklos laikų draugas.
Aberfortas Dumbldoras Barmenas Šerno galvoje, esančioje Kiauliasodžio kaimelyje. Jis taip yra jaunesnis Albo Dumbldoro brolis. Padėjo Hariui išvengti Mirties valgytojų ir patekti į Hogvarstą paskutinėje knygoje. Jis taip pat padėjo apginti mokyklą per Hogvartso mūšį, nugalėdamas Augustą Rukvudą. Priklausė atkurtajai brolijai.
Albas Dumbldoras Fenikso brolijos įkūrėjas, apibūdinamas kaip visų laikų galingiausias burtininkas. Nužudytas Astronomijos Bokšto apžvalgos aikštelėje Severo Sneipo, kaip vėliau paaiškėjo, jog tai buvo suplanuota.
Bendžis Fenvikas Suplėšytas Mirties valgytojų į mažus skutelius. Tik „keletas jo kūno dalelių“ buvo rastos.
Arabela Fig Pagyvenusi moteris Nevertėlė, kuri buvo paskirta Dumblodoro stebėti Hario gyvenimą Durslių namuose. Vėliau ji prasitarė Hariui, kad jai nepatiko elgtis šiurkščiai su juo, kuomet jis lankydavo ją, bet taip ji elgėsi dėl to, kad Dursliai nieko neįtartų. Taip pat priklausė atsikūrusiai brolijai.
Mandangas Flečeris Vagis ir apgavikas, kuriam vieną kartą Dumbldoras padėjo. Atsidėkodamas jis Dumbldorui pranešdavo dalykus, kuriuos išgirsdavo iš nusikaltėlių. Jis buvo vienas iš tų žmonių grupės, kurie buvo išsiųsti išgelbėti Harį septintojoje knygoje, bet išsigandęs Voldemorto išnyko į nežinomą vietą palikdamas Alastorą Rukną, kurį nužudė Valdovas Voldemortas
Rubėjus Hagridas Magiškų gyvynų priežiūros mokytojas Hogvartse bei raktininkas. Taip pat prilausė naujai atsikūrusiai brolijai. Per pabėgimą iš Durslių, Haris ir Hagridas vos nežuvo, per skraidančio motociklo avariją. Mirties relikvijų pabaigoje, Valdovas Voldemortas įsakė nešti Hario kūną ir parodyti Hogvartso gynėjams.
Frenkas ir Alisa Nevėkšlos Kankinti iki išprotėjimo Mirties valgytojos Belatriks Lestreindž, po to kai Voldemortas buvo nugalėtas. Jų vienintelis sūnus Nevilis mokosi tais pačiais metais ir tame pačiame koledže kaip ir Haris bei yra artimas jo draugas.
Remas Lubinas Pirmosios brolijos narys, taip pat prisijungęs ir prie atkurtosios brolijos. Avangardo grupės narys, kadangi jis buvo žmogus, kuriuo Haris iškart pradėjo pasitikėti. Vėliau ėjo į žemesnius sluoksnius, kur rinkdavosi vilkolakiai, ieškoti informacijos apie Voldemortą. Nužudytas Hogvartso mūšyje Antonino Dolohovo.
Minerva Makgonagal Direktoriaus pavaduotoja, Transfigūracijos mokytoja, Grifų Gūžtos koledžo vadovė Hogvartse. Taip pat priklausė atsinaujinusiai brolijai. Stipriai rėme Dumbldorą ir jo idėjas bei planus. Padėjo apginti Hogvartsą per Antrąjį Hogvartso mūšį, o mūšio pabaigoje kovėsi su Voldemortu.
Marlenė Makison Nužudyta Mirties valgytojų, kartu su Traversais, pasak Igorį Karkarovą, kartu su visa šeima.
Dorkasė Medouz Vienintelė žinoma brolijos narė, neskaitant Džeimso ir Lilės Poterių, kurią asmeniškai nužudė Valdovas Voldemortas per Pirmąjį Burtininkų karą.
Alastoras Rukna Pirmosios brolijos narys. Vėliau priklausė ir atsikūrusiai brolijai. Nužudytas Valdovo Voldemorto, tuomet kai buvo kartu su netikru Hariu Poteriu.
Piteris Trumpulis Perėjo į Mirties valgytojus ir išdavė Džeimsą ir Lilę Poterius, dėl to jie buvo nužudyti. Nužudytas paties magiškosios rankos, kurią sukūrė Voldemortas, už tai, kad parodė pasigailėjimą Roniui ir Hariui.
Sterdžis Podmoras Magijos Ministerijos darbuotojas, kuris buvo paskirtas saugoti Pranašystę iki tol, kol buvo suimtas Magijos Ministerijos apsaugos darbuotojų už tai, kad bandė įsilaužti į Paslapčių Departamentą. Už tai jis buvo nusiųstas šešiems mėnesiams į Azkabaną. Haris, Ronis ir Hermiona manė, kad jį buvo užvaldęs Liucijus Smirdžius su Užvaldymo kerais.
Džeimsas ir Lilė Poteriai Nužudyti Voldemorto, kuris siekė nužudyti jų sūnų Harį.
Fabianas ir Gideonas Pruitai Molės Vizli broliai, nužudyti per Pirmąjį karą. Prireikė penkių Mirties valgytojų, kad juos abu jie sugebėtų įveikti. Molė įteikė Hariui Fabiano laikrodį kaip septynioliktojo gimtadienio dovaną.
Severas Sneipas Priklausė atsikūrusiai brolijai. Nužudytas Nadžinės Hogvartso mūšyje, kadangi Voldemortas manė, jog Sneipas buvo teisėtas Elder Wand (angl.) savininkas.
Emelina Vans Viena iš Avangardo grupės narių, kurie padėjo Hariui pasprukti iš Durslių namų penktojoje knygoje. Mirties Valgytojai ją nužudė 1996 m. vasarą.

Atkurtos (antrosios) brolijos nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šie personažai prisijungė prie brolijos, kai Dumbldoras ją atkūrę baigiantis ketvirtiesiems Hario Poterio metams Hogvartse.

Personažas Užduotys ir pasiekimai
Fler Delakur Bilo Vizlio žmona. Ketvirtojoje knygoje pateko į Burtų trikovės turnyrą. Buvo viena iš Hario antrininkų grupės septintojoje knygoje, kuri kovėsi Hovartso mūšyje.
Hestija Džouns Viena iš žmonių grupės, kurie padėjo Hariui pabėgti iš Durslių penktojoje knygoje. Vėliau paskutininiosios knygos pradžioje, ji Durslius nugabena į saugią vietą kartu su Dedalu Digliu. Hestija nustemba, kai sužino, kad Dursliams nerūpi koks Haris yra svarbus visoje veikloje prieš Voldemortą ir vėliau su jais elgiasi taip, kaip jie elgėsi su Hariu.
Kingslis Šeklbotas Auroras, Avangardo grupės narys, slaptas Žiobarų ministro pirmininko apsauginis ir taip pat vienas iš tų žmonių, kurie penktosios knygos pabaigoje kovėsi prieš Mirties valgytojus Magijos Ministerijoje. Padėjo surinkti brolijos narius ir mokinius iš mokyklos kautis Hogvartso mūšyje. Beveik mūšio pabaigoje kovėsi su Voldemortu. Po Voldemorto mirties tapo Magijos ministru. Taip pat buvo paminėta, jog Šeklbotas buvo vienintelis burtininkas, kuriuo Dursliai kada nors pasitikėjo.
Nimfadora Tonks Avangardo grupės narė ir taip pat viena iš tų žmonių, kurie penktosios knygos pabaigoje kovėsi prieš Mirties valgytojus Magijos Ministerijoje. Vėliau kovėsi prieš Mirties valgytojus per Hogvartso užpuolimą. Padėjo pabėgti Hariui iš Durslių namų septintojoje knygoje. Galiausiai buvo nužudyta Hogvartso mūšyje Belatriks Lestreindž.
Artūras Vizlis Vizlių šeimos tėvas, buvo įkastas Nadžinės, kol saugojo Paslapčių Departamento duris penktojoje knygoje. Padėjo ieškoti žmonių, kurie tikėjo Dumbldoro ir Hario istorija, jog Voldemortas grįžo. Kovėsi prieš Pijų Bukagalvį kartu su savo trečiuoju sūnumi Persiu Vizliu antrajame Hogvarsto mūšyje.
Molė Vizli Padėjo saugoti Paslapčių Departamentą penktojoje knygoje; leido naudotis savo namais kaip brolijos būstine septintojoje knygoje ir nužudė Belatriks Lestreindž Hogvartso mūšyje.
Bilas Vizlis Gringosto banko darbuotojas. Užpultas vilkolakio Fenriro Pilknugario Hogvartso mūšyje. Pirmasis Artūro ir Molės vizlių sūnus bei Persio, Čarlio, Fredžio, Džordžo, Ronio ir Džinės brolis. Jis vedė Fler Delakur. Kovėsi Antrajame Hogvartso mūšyje.
Čarlis Vizlis Paskirtas ieškoti žmonių užsienyje 1996 m. į broliją. Taip pat kovėsi Hogvartso mūšyje.

Garsūs brolijos nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žemiau esančiame sąraše yra visi labiausiai žinomi Fenikso brolijos nariai. Tokie personažai kaip Albas Dumbldoras, Rubėjus Hagridas ir Severas Sneipas turi savo atskirus straipsnius. Minerva Makgonagal yra priskirta Hogvartso personalo straipsniui.

Sirijus Blekas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sirijus Blekas (angl. Sirius Black) (19591996) yra fiktyvus veikėjas J. K. Rowling Hario Poterio knygose ir filmuose. Būdamas šešiolikos pabėgo iš namų ir apsigyveno pas Hario senelius. Buvo neregistruotas animagas, galėdavo pasiversti gauruotu juodu šunimi. Hario krikštatėvis. Jo namuose Grimaldžio aikštėje buvo Fenikso brolijos būstinė. Dvylika metų nepelnytai atsėdėjo Azkabane, nes buvo manoma, kad išdavė Valdovui Voldemortui Džeimso ir Lilės Poterių gyvenamąją vietą. Žuvo per susirėmimą Paslapčių departamente su mirties valgytoja Belatriks Lestreindž, kuri buvo Sirijaus pusseserė.

Fler Delakur[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ši mergina ketvirtame Hario kurse kartu buvo patekusi į burtų trikovės turnyrą. Ji atstovavo Biobetonso burtų akademijai. Ji trikovės turnyre užėmė paskutinę vietą. Praėjus trupučiui laiko ji atvažiuoja pasimokyti anglų. Ji sutinka ir susidraugauja su Bilu Vizliu. Galiausiai didžiam ponios Vizli, Bilo mamos nepasitenkinimui išteka už jo. Fler ir Bilas apsigyvena „Kriauklės Viloj“ (namelyje prie jūros kur palaidotas namų elfas Dobis). Fler Delakur vaidina Clemense Poesy.

Aberfortas Dumbldoras[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albo Dumbldoro brolis. Jis pasiuntė Dobį, kad išgelbėtų Harį ir kitus iš Smirdžių dvaro. Jo akį Haris matydavo Sirijaus dovanotoje veidrodžio šukelėje, bet visalaik galvodavo, jog tai Albas Dumbldoras. Aberfortas Dumbldoras turėjo Sirijaus veidrodžio (daigto kurį paskutinį prieš mirtį Hariui dovanojo Sirijus, kurių yra du ir pašaukus vardu viename veidrodyje atsispindi kitas žmogus turintis šio veidrodžio brolį. Taip galima kalbėtis būnant skirtingose vietose.)brolį ir per jį stebėdavo ir klausydavosi ką daro Haris savo brolio paliepimu.

Arabela Fig[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ji buvo nevertėlė kuriai buvo paskirta saugoti Harį. Gyveno Hario kaiminystėje- Litl Vinginge. Pas ją Dursliai palikdavo Harį kur nors šivažiuodami. Ji dievino kates iki tol kol jai po kojom viena pasimaišė ir jos dėka Arabela turėjo vykti ligoninėn. Ji turėjo vaidinti nesveiko proto kačių mylėtoja, kad Hariui pas ją nepatiktų. Vėliau, kai jis išsiaiškino, kad ji pažįsta Dumbldorą ir žino kas yra psichai ji jam tai pasakė.

Mandangas Flečeris[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Fenikso brolijos narys. Labai suktas vagišius. (Dumbldoro portreto Hogvartso direktoriaus kabinete paliepimu Sneipui.)Mandangas Susitaręs su Severu Sneipu, (tai Haris matė Sneipo prisiminimuose minčių koštuve)kad pasiūlys brolijai paskutinį kart gabenant Harį iš Durslių namų pasinaudodi multisulčių eliksyru, kad Mirties valgytojai nežinotų kuris Haris tikras ir kurį pulti. Per Hario gabenimą jis vyko su Alastoru Rukna arba Baisiaja Akim. Voldemortas pamanęs, kad Haris bus gabenamas stipriausio auroro pasuko prie jų ir Mandangas išsigandęs iškeliavo oru. Rukna mėgino jį sustabdyti ir dėl to neišvengė žudomojo užkeikimo, mirė.

Remas Lubinas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Hario Poterio personažas
Remas Lubinas
AktoriusDavid Thewlis
Pirmas pasirodymasHaris Poteris ir
Azkabano kalinys

Remas J. Lubinas (19601998 m.) – Hario Poterio knygų veikėjas. Remas Lubinas buvo įkastas vilkolakio kai jis buvo mažas. 1970 m. jis sutiko Džeimsą Poterį, kai jis važiavo Hogvartso traukiniu. Jo draugai buvo ištikimi, kai sužinojo, kad jis vilkolakis ir slėpdavo jį Žviegiančioje būdoje. 1976 m. Lubinas baigė Hogvartsą. 1993 m. birželio mėn. tapo Apsigynimo nuo juodosios magijos mokytoju. Pagal Harį, Lubinas buvo geriausias Apsigynimo nuo juodosios magijos mokytojas. Dažnai Lubinas sirgo, todėl Sneipas pavadavo jį. Kai Hogvartso mokiniai sužinojo kad Lubinas buvo vilkolakis, jis išėjo. 1980, 1981 ir 19951998 m. buvo Fenikso brolijos narys. Jis buvo nenaudingas, nes niekas jo nepriėmė darbui į Ministeriją. Jis dalyvavo Antrame kare. 1997 m. irgi narsiai kovojo su Mirties valgytojais. 1998 m. kovojo su Antoninu Dolohovu, turbūt jis Lubiną ir nužudė, nes Aberfortas sakė kad jis kovojo su Antoninu Dolohovu, bet paskui nieks jo nematė.

Alastoras Rukna[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Hario Poterio personažas
Alastoras Rukna
AktoriusBrendan Gleeson
Pirmas pasirodymasHaris Poteris ir
Ugnies taurė

Alastoras Rukna „Baisioji Akis“ (mirė 1997 m. vasarą) – veikėjas Hario Poterio knygose. Jis yra žinomas auroras, kuris dirba Magijos ministerijoje ir priklauso Fenikso brolijai. Juo buvo persirengęs Mirties valgytojas Bartis Susitraukėlis Jaunesnysis ir mokė Hogvartso studentus Apsigynimo nuo Juodosios magijos ketvirtoje Hario Poterio knygoje. Hario Poterio ir Mirties relikvijose, Rukna buvo nužudytas Mirties valgytojų.

Džeimsas Poteris[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Džeimsas Poteris – Hario Poterio tėvas, minimas knygose apie Harį Poterį. Pasak knygų, Džeimsas Poteris gimė 1960 metais gegužės 27 dieną (m. 1981 m. spalio 31 d.). Jo tėvai galbūt buvo Čarlzas Poteris ir Dorija Blek. 1971 metais Džeimsas pradėjo lankyti Hogvartsą, buvo paskirtas į Grifų gūžtos koledžą. Hogvartso traukinio kupė jis susitiko savo būsimus draugus – Sirijų Bleką, Remą Lubiną ir Piterį Trumpulį. Sirijus, Piteris, Remas ir Poteris mokydamiesi Hogvartse pasivadino „plėšikais“ ir sukūrė Plėšiko planą. Kai sužinojo, kad Lubinas kiekvieną pilnaties naktį virsta vilkolakiu, Džeimsas pasiūlė draugams tapti animagais, kad galėtų būti drauge su Lubinu, kai šis būdavo virtęs vilkolakiu. Džeimsas pasiversdavo elniu todėl jo pravardė buvo ragas. Jo burtų lazdelė buvo 11 colių (280 mm), padaryta iš raudonmedžio.

Džeimsas buvo populiarus tarp mokinių ir mokytojų. Tačiau jis ir Sneipas vienas kito nekentė. Sneipą Džeimsas ne sykį kankindavo kerais. Lilė užtardavo Sneipą, bet tai Džeimso nesustabdydavo. Džeimsas buvo Kvidičo komandos gaudytojas, vėliau kapitonas.

1978 metais Džeimsas baigė Hogvartsą ir kartu su Lile įstojo į Fenikso broliją. Tarp 1978 metų ir 1980 metų Džeimsas vedė Lilę ir susilaukė sūnaus Hario. 1981 metų spalį Dumbldoras įspėjo, kad Voldemortas jų ieško, todėl Džeimsas apsaugojo namą, kuriame jo šeima gyveno. Bet spalio 31 dieną Valdovas Voldemortas atvyko į jų namus ir nužudė Džeimsą bei Lilę.

Lilė Poter[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Lilė Ivans Poter (angl. Lily Evans Potter) buvo Žiobarų mergaitė, kuriai apie tai, kad ji ragana, papasakoja Severas Sneipas. Lilė yra Hario Poterio mama, susituokusi su Džeimsu Poteriu. Iš pradžių Hogvartse Lilė nelabai mėgo Džeimsą, o ją jis buvo įsimylėjęs ir prie jos elgėsi kaip idiotas. Lilę taip pat mylėjo (ir visose knygos dalyse myli – iki mirties 7-oje dalyje) Sneipas. Tačiau ji su Sneipu susipyko ir jam neatleido. Tada 7-ame kurse ji susidraugavo su Džeimsu ir vėliau jie susituokė. Jiems gimė Haris.

Kai Hariui buvo vieneri metukai, Lilę, Džeimsą ir Harį bandė nužudyti Valdovas Voldemortas – pikčiausias visų laikų juodasis burtininkas. Džeimsas mirė, gindamas Lilę ir Harį, tada Voldemortas griebėsi Lilės su Hariu. Lilė Harį apsaugojo galingais meilės kerais, bet pati žuvo, o Haris atlaikė žudomąjį užkeikimą. Juos išdavė vienas Džeimso mokyklos laikų geriausias draugas – Piteris Trumpulis. Jis buvo jų slaptavietės paslapties saugotojas. Paslaptį jis išdavė Voldemortui.

Kingslis Šeklbotas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Jis Auroras(juodųjų magų gaudytojas). Mirties relikvijose jis saugo žiobarų ministrą pirmininką nuo Voldemorto. Hariui įveikus Voldemortą Kingslis buvo tapes laikinu ministru.

Nimfadora Tonks[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Hario Poterio personažas
Nimfadora Tonks
AktoriusNatalia Tena
Pirmas pasirodymasHaris Poteris ir
Fenikso brolija

Ji yra metamorfmagė(moka keisti plaukų spalvą, išvaizdą). Tonks buvo aurorė (blogųjų magų gaudytoja) ir jai nepatiko, kai ją vadino Nimfadora (ji sako, kad tokį varda jai sugalvojo jos močiutė). Tonks ištekėjo už Remo Lubino ir susilaukė sūnaus vardu Tedis. Tedis nepaveldėjo iš tėčio vilkolakio ydos, bet buvo metamorfmagas kaip ir jo mama. Tonks per karą nužudė Belatriks Lestreindž. Žuvo ir jos vyras Remas.

Artūras Vizlis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Artūras Vizlis (g. 1950 m. vasario 6 d.) fiktyvus personažas Hario Poterio serijose. Artūras Vizlis gimė 1950 metais vasario 6 dieną Septimui Vizliui ir Sedrelai Blek. Nedaug žinoma apie Artūro gyvenimą. Jis lankė Hogvartsą nuo 1961 iki 1968. Kitais metais, Artūras vedė Molę Pruit ir susilaukė septynių vaikų. Jis turėjo darbą ministerijoje. 1995 metais, jis prisijungė prie Brolijos.

  • 1950 – gimė.
  • 1961-1968 – lankė Hogvartsą.
  • 1969 – vedė Molę Pruitę.
  • 1995 – Fenikso brolijos narys.
  • Tėvai: Septimas Vizlis ir Sedrela Blek.
  • Broliai: Bilijus, vienas brolis.
  • Vaikai: Bilas, Čarlis, Persis, Fredis, Džordžas, Ronis, Džinė.
  • Darbas: Magijos Ministerijoje – Netinkamų žiobariškų daiktų naudojimo departamente.

Bilas Vizlis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Bilas Vizlis

  • 1970 – gimė.
  • 1981-1988 – lankė Hogvartsą.
  • 1995 – Fenikso brolijos narys.
  • 1997 – vedė Fler Delakur.
  • Tėvai: Artūras Vizlis ir Molė Pruit.
  • Broliai: Čarlis, Persis, Džordžas, Fredis, Ronis.
  • Sesuo: Džinė.
  • Vaikai: Viktuar, Dominyka, Luizas.
  • Darbas: Gringotso banko padėjėjas.

Čarlis Vizlis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Čarlis Vizlis

  • 1972 – gimė.
  • 1984-1991 – lankė Hogvartsą.
  • iki 1991 – Kvidičo kapitonas.
  • 1995 – Fenikso brolijos narys.
  • Tėvai: Artūras Vizlis ir Molė Pruit.
  • Broliai: Bilas, Persis, Fredis, Džordžas, Ronis.
  • Sesuo: Džinė.
  • Vaikai: neturi.
  • Darbas: dirba su slibinais Rumunijoje.

Molė Vizli[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Molė Vizli (mergautinė pavardė Pruit)

  • 1949 – gimė.
  • 1961-1968 – lankė Hogvartsą.
  • 1969 – tekėjo už Artūro Vizlio.
  • 1995 – Fenikso brolijos narė.
  • Tėvai: Ignacijus Pruitas ir Lukretija Blek.
  • Broliai: Gideonas ir Fabianas Pruitai.
  • Vaikai: Bilas, Čarlis, Persis, Fredis, Džordžas, Ronis, Džinė.