The Ramones

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Ramones)
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.


The Ramones

The Ramones 1980 m.
Biografija
KilmėForest Hilsas, JAV
Žanraipankrokas
Aktyvumo metai1974-1996
Įrašų kompanijaSire, Philips, Beggars Banquet, Radioactive, Chrysalis
Susijusi veiklaTangerine Puppets, Sniper, Bad Chopper, Los Gusanos, Dust, The Voidoids, Blondie, Uncle Monk, Misfits, Osaka Popstar
Buvę nariai
Dee Dee Ramone, Johnny Ramone, Joey Ramone, Tommy Ramone, Marky Ramone, Richie Ramone, Elvis Ramone, C. J. Ramone
   Šį su muzika susijusį straipsnį reikėtų sutvarkyti pagal Vikipedijos standartus.
Jei galite, prašome sutvarkyti šį straipsnį. Tik tada bus galima ištrinti šį pranešimą.
Priežastys, dėl kurių straipsnis laikomas nesutvarkytu, aiškinamos straipsnyje Nesutvarkyti straipsniai.

The Ramones – viena įtakingiausių JAV roko grupių, dažnai vadinama pirmąja pankroko grupe. Jų muzika pasižymėjo paprastumu, tiesmukiškumu ir greitumu – tai yra priešingybė tais laikais įsivyravusiai progresyviojo roko muzikai. The Ramones vokalistas Joey Ramone teigė, kad jiems įgriso „ilgos, dešimties minučių gitaros ir būgnų soluotės”, visur iš visur lendantis virtuoziškumas. Teigiama, kad Johnny Ramone nemėgo gitaros soluočių, todėl, ko gero, nėra nei vienos sugrojęs nei Ramones įrašuose (ten esančias soluotes įrašė kiti muzikantai), nei koncertuose. Toks požiūris į muziką atvėrė kelią daugeliui kitų grupių – Ramones parodė, kad „nebūtina žinoti visus Jimmy Page „rifus”, kad galėtum sukurti grupę”, nebūtina būti visiškam virtuozui, kad išreikštum save per muziką. Taip yra dėl to, kad Ramones kūrybai didelės įtakos turėjo populiarioji šeštojo ir septintojo dešimtmečio roko ir rokenrolo muzika, kurios grupės nariai klausėsi nuo vaikystės, – tai yra Elvis Presley, The Beach Boys, The Beatles, The Kinks, The Ronettes ir daugelis kitų, – ir Ramones buvo svarbu tiesiog išreikšti save, o ne sukurti virtuozišką šedevrą.

Nors Ramones yra laikomi pankroko pradininkais, reikia turėti omenyje keletą dalykų. Pirma, jų muzikoje daugiau atsispindi rokenrolo ir pop muzikos įtaka, dvasia, tuo tarpu The Sex Pistols labiau panašu į The Stooges. Antra, Ramones dainų tekstai nėra nihilistiniai kaip Sex Pistols, The Stooges ir daugelio kitų pankroko grupių. Galima daryti išvadą, kad Ramones yra pankroko pradininkai ta prasme, kad pateikė naują požiūrį į muziką ir naują būdą groti – greitai ir paprastai, naudojant vos keletą barre akordų ir be jokių soluočių. The Sex Pistols nebuvo pateikę tokio naujo muzikos interpretavimo – jie orientavosi į The Stooges, ir pastarieji buvo toli nuo Ramones revoliucingumo muzikos atžvilgiu. Kita vertus, pankroko kaip maišto prieš visuomenę, persmelkto nihilizmo, pradininkai yra, ko gero, The Sex Pistols, sėmęsi įkvėpimo iš The Stooges. Daugelis vėliau susikūrusių pankroko grupių Ramones buvo skolingi už naują požiūrį į muziką ir į grojimo techniką, bet ne už pasaulėžiūrą ir ideologinę muzikos pusę.

Nors tai buvo viena iš dažniausiai minimų kaip didelę įtaką padariusių grupių, nei vienas įrašas niekad nebuvo didelis hitas, nebuvo grojamas per radiją ir apskritai įrašų buvo parduodama gana mažais kiekiais, taigi komercinės sėkmės grupė nesusilaukė. Daugiausiai perkamas buvo 1988 metais išleistas geriausių dainų rinkinys „Ramones Mania”.

Grupė susibūrė 1974 metų kovą Forest Hills, Niujorke. Tuomet Johnny Ramone grojo gitara, Dee Dee Ramone grojo bosine gitara ir atliko vokalisto vaidmenį, Joey Ramone grojo būgnais ir Tommy Ramone buvo grupės vadybininkas. Greitai Dee Dee suprato, kad negali kartu ir groti, ir dainuoti, taigi galiausiai Joey Ramone tapo vokalistu ir būgnininko vietą užėmė Tommy Ramone. Iš tiesų iš pradžių norėta rasti būgnininką, ir Tommy kviekvienam atėjusiam į perklausą parodydavo, kaip groti jų kūrinius būgnais, ir galiausiai buvo nuspręsta, kad Tommy labiausiai tinka šiam darbui. Po keleto metų Tommy išėjo ir jo vietą užėmė Marky Ramone. Po to būgnininkai dar keitėsi, kol galiausiai grįžo 1987 metais Marky ir 1989 metais išėjo Dee Dee ir jo vietą užėmė C. J. Ramone. 1995 metais grupė surengė koncertinį atsisveikinimo turą, kuris truko maždaug metus, ir 1996 metais iširo. Iš viso buvo sugrota 2,263 koncertų ir išleista 14 studijinių muzikos albumų.

Joey Ramone mirė 2001 metų balandžio 15 dieną nuo vėžio. Johnny Ramone mirė 2004 metų rugsėjo 15 dieną, taip pat nuo vėžio. Dee Dee Ramone mirė 2002 metų birželio 5 dieną nuo narkotikų perdozavimo – buvo praėję maždaug dešimt metų nuo to, kaip jis liovėsi vartojęs narkotikus.

Visi grupės nariai pasivadindavo slapyvardžiais, kurių antroji dalis buvo „Ramone”. Tai pasiūlė Douglas Glenn Colvin (Dee Dee Ramone), įkvėptas fakto, kad Paul McCartney naudodavo Paul Ramone slapyvardį. Tuomet buvo nutarta grupę pavadinti Ramones.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]