Rūdaičių pagrindinė mokykla

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Rūdaičių pagrindinė mokykla
[[Vaizdas:|Rūdaičių pagrindinė mokykla herbas|center|100px]]
Rūdaičių pagrindinė mokykla
Adresas Rūdaičiai, Kretingos raj.
Direktorius(-ė) Rima Narkienė
Mokinių skaičius 60
Įkūrimo data 1921
Uždarymo data {{{uzdarimo data}}}
Išleista laidų
Pedagogų skaičius 15

Kretingos rajono Rūdaičių pagrindinė mokykla – dieninė, savarankiško mokymosi bendrojo lavinimo mokykla Kretingos raj. Rūdaičiuose, Mokyklos g. 25, vykdanti priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir papildomo ugdymo programas lietuvių kalba. Įstaigos kodas 290282850. Steigėjas Kretingos rajono savivaldybės taryba.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Iki 1920 m. Rūdaičių kaimo vaikus mokė daraktoriai, kurie po vieną vasarą dirbdavo pas atskirus ūkininkus, kur susirinkdavo kaimo vaikai. Pirmoji daraktorė Rūdaičių kaime buvo Teresė Kniūkštienė. 1921 m. Rūdaičiuose įsikūrė pradinė mokykla. Namą mokyklai po pirmojo pasaulinio karo iš grafo Tiškevičiaus už vokiškas markes nupirko kaimo gyventojai. Mokykloje buvo mokoma lietuvių kalbos, gamtos, krašto mokslo, istorijos, dailyraščio, dainavimo ir tikybos. Mokyklą lankė 47 mokiniai. Inventorius buvo labai skurdus, knygynėlis – negausus. Vaikus mokė mokytoja Elena Špakauskytė.

1949-1950 m. pradinė mokykla reorganizuota į septynmetę, perkelta į naujas patalpas. 1962-1963 m. Rūdaičių mokykla tapo aštuonmete ir perkelta į naujas patalpas. 1989 m. mokykla reorganizuota į devynmetę, 1995 m. ji tapo pagrindine, o 1999 m. įkurta 10 klasė. 2000 m. įvestas priešmokyklinis ugdymas.

2003 m. vasarą baigtas komplektuoti informatikos kabinetas ir bibliotekoje įkurtas informacinis centras, su 5 darbo kompiuteriu vietomis. Visi mokyklos kompiuteriai prijungti prie interneto.

Direktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]