Project Zero

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Project Zero“ žaidimuose žaidėjas paprastai valdo jauną merginą, kuri naktį ar prieblandoje gali pasišviesti žibintuvėliu. Žaidimų veiksmas vyksta apie 1980 m. ir šiek tiek vėliau. Veikėja atvyksta į apleistą sodybą ar kaimelį, paprastai miške, išsiaiškinti artimų žmonių žūties ar dingimo aplinkybių. Veikėją puola vaiduokliai, nuo kurių galima apsiginti tik vienu būdu − juos nufotografuojant su camera obscura. Japoniškose žaidimų versijose merginas galima valdyti aprengtas tik maudymosi kostiumėliais ar naktiniais. Kitų regionų leidimuose šie kostiumėliai pakeisti nuosaikesniais apdarais.

Zero (Japonijoje, jap. 零〜zero〜), Project Zero (Europoje) arba Fatal Frame (Š. Amerikoje) – išlikimo siaubo kompiuterinių žaidimų serija, kurią sukūrė Japonijos „Koei Tecmo“ kompanija (anksčiau „Tecmo“).

Apie žaidimus[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Japonijoje žaidimai leidžiami „Zero“, Europoje ir Australijoje − „Project Zero“, Š. Amerikoje − „Fatal Frame“ pavadinimais. Nuo 2001 m. iki 2015 m. išleistos 5 žaidimų serijos dalys ir viena gretutinės linijos dalis. Ketvirtoji dalis buvo išleista tik Japonijoje. Pirmuosiuose trijuose žaidimuose veiksmas buvo perteikiamas iš fiksuotos kameros vaizdo, nuo ketvirtojo žaidimo naudojama iš per petį matomo trečiojo asmens vaizdo perspektyva.

Žaidimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žaidimų serija:

Eil.
Nr.
Pavadinimas Išleidimo
metai
Platformos
1 „Project Zero“ 2001 Playstation 2“, „Xbox“, „Playstation 3“ (PSN)
2 „Project Zero II: Crimson Butterfly“
„Project Zero 2: Wii Edition“
2003
2012
Playstation 2“, „Xbox“, „Playstation 3“ (PSN)
Nintendo Wii
3 „Project Zero 3: The Tormented“ 2005 Playstation 2“, „Playstation 3“ (PSN)
4 „Zero: Tsukihami no Kamen“ 2008 Nintendo Wii
- „Spirit Camera: The Cursed Memoir“ 2012 Nintendo 3DS
5 „Project Zero: Maiden of Black Water“ 2014 Nintendo Wii U

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]