Paulius, Kristaus apaštalas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Paulius, Kristaus apaštalas

PavadinimasPaul, Apostle of Christ
Kilmės šalis JAV
RežisieriusAndrew Hyatt
Scenaristas (-ai)Terence Berden
Andrew Hyatt
Metai2018
Žanrasdrama
Trukmė108 min.
Kalbaanglų
Biudžetas5 ml. JAV dolerių
Pajamos22,6 mln. JAV dolerių
IMDb įrašas

Paulius, Kristaus apaštalas (angl. Paul, Apostle of Christ) – 2018 m. sukurta biblinė drama, pasakojanti apie paskutiniuosius apaštalo Pauliaus gyvenimo metus. Evangelisto Luko vaidmenį atlikęs Jim Caviezel yra įkūnijęs Jėzų Kristų filme „Kristaus kančia“ 2004 m. Juostos filmavimo darbai buvo vykdomi Maltoje.


Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Didžiuliam gaisrui nusiaubus Romą, imperatorius Neronas padegimu apkaltina krikščionių bendruomenę. Prasideda nekaltų žmonių persekiojimas, kankinimas ir žudymas. Apaštalas Paulius suimamas ir, apkaltintas padegimo organizavimu, atsiduria Mamertino kalėjime, kuriame laukia mirties bausmės vykdymo. Kalėjimo prefektas Mauricijus, senas ir patyręs kareivis, kurio duktė serga nežinoma liga ir kuris pritaria Nerono veiksmams.

Gydytojas Lukas, padedamas kitų krikščionių, patenka į kalėjimą pas Paulių, kad šis savo žodžiu ir įžvalga sustiprintų persekiojamuosius. Čia jis pradeda rašyti Pauliaus pasakojimą, kol taip pat patenka Mauricijaus nemalonėn. Pastarasis nusprendžia Luką ir kitus krikščionis išsiųsti į areną nužudyti laukiniams žvėrims, tokiu būdu tikėdamasis permaldauti savo dievus dėl dukters ligos. Tuo metu keli aršūs krikščionys suorganizuoja įsiveržimą į kalėjimą, kad išvaduoti Paulių ir Luką, tačiau šie atsisako bėgti.

Kadangi dukrai vis blogiau, galiausiai Mauricijus surizikuoja pasikliauti Pauliumi ir leidžia Lukui ją apžiūrėti. Po gydymo mergaitė pasveiksta, Lukas paleidžiamas į laisvę, kur pradeda platinti savo rankraštį. Paulius lieka kalėjime, kol ateina laikas jo mirties bausmės vykdymui…