Ona Rainytė-Bodard

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ona Rainytė-Bodard
Gimė 1955 m. balandžio 28 d.
Dusmenėliai, Lietuvos TSR
Tėvas Vytautas Rainys
Motina Ona Rainienė
Sutuoktinis (-ė) Thierry Bodard (nuo 2009)
Vaikai Rūta, Simona
Veikla Politikė, ekonomistė
Alma mater Vilniaus universitetas

Ona Rainytė-Bodard, anksčiau Juknevičienė (g. 1955 m. balandžio 28 d. Dusmenėliuose, Trakų rajonas) – Lietuvos politikė, ekonomistė, buvusi Europos Parlamento narė 2004-2009 metais.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gimė 1955 m. balandžio 28 d. Dusmenėlių kaime, Trakų rajone. 1958 m. su šeima persikėlė gyventi į Vilnių. 1973 m. baigė 22-ąją vidurinę mokyklą ir įstojo į Vilniaus universiteto Pramonės ekonomikos fakultetą. Baigusi studijas universitete, pradėjo akademinę karjerą: nuo 1986 m. sausio mėnesio iki 1989 m. dirbo Vadybos akademijos vyresniąja dėstytoja, vėliau tapo Darbo ir socialinių tyrimų instituto mokslo darbuotoja. Ekonomikos ir privatizacijos žinias gilino studijuodama užsienyje – JAV, Lenkijoje. 1992 m. apgynė disertaciją "Akcijų nuosavybė ir jos formavimas Lietuvoje" ir gavo ekonomikos daktaro diplomą. 1996 m. - Ernst & Young padalinyje Danijoje dalyvavo vadybos metodikos, žmogiškųjų išteklių bei kokybės valdymo kursuose.

Nuo 2000 m. rudens dirbo Ministro Pirmininko patarėja įmonių privatizavimo, reorganizavimo ir bankroto klausimais, po metų grįžo į Pasaulio banką ir trejus metus ėjo vyriausiosios reziduojančios patarėjos pareigas įgyvendinant techninės paramos projektą Serbijos Respublikoje. Dirbdama tęsė mokslinę veiklą – skaitė paskaitas, paskelbė straipsnių Lietuvos, JAV ir Danijos leidiniuose.

2004-2009 m. – Europos Parlamento narė, ES ir Centrinės Azijos bei Mongolijos Respublikų bendradarbiavimo komitetų pirmininkė, Delegacijų pirmininkų sueigos narė, iki 2007 m. – Biudžeto kontrolės, Užimtumo ir socialinių reikalų, Ekonomikos ir pinigų politikos komitetų narė, vėliau Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komiteto, delegacijos tarpparlamentiniams ryšiams su Afganistanu narė, Užimtumo ir socialinių reikalų komiteto narė. Dalyvavo politinėje Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijos (ALDE), Europos demokratų partijos (EDP) veikloje. 2008 m. vasario 4 d. dėl to, kad Darbo partija balsavo už Atominės elektrinės įstatymą, narystę šioje partijoje nutraukė. 2009 m. kaip Centro partijos atstovė dalyvavo Europos Parlamento rinkimuose, bet nebuvo išrinkta.

Šeima[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2009 m. susituokė su kelių infrastruktūros specialistu prancūzu Thierry Bodard.[1]

Turi dvi suaugusias dukras iš pirmosios santuokos Rūtą ir Simoną.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]