Nupirk man laimę

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Nupirk man laimę

PavadinimasКупи меня
Kilmės šalis Rusija
RežisieriusVadim Perelman
Metai2018
Žanrasdrama
Trukmė107 min.
Kalbarusų
Biudžetas2 mln. JAV dolerių
IMDb įrašas

Nupirk man laimę (rus. Купи меня) – 2018 m. Rusijoje sukurta drama.[1][2][3]

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Filologijos studentė Katia, laimėjusi subsidiją kelionei į Paryžių, kur turi darbuotis čia saugomame rusų poeto Vladislavo Chodasevičiaus archyve, slapta nuo motinos išvyksta į Dubajų, kur tikisi pradėti modelio karjerą. Atvykusi į vietą mergina supranta, kad ji, kaip ir kitos merginos, turės dirbti ne modeliais, o prostitutėmis. Grupės vadovė pasiūlo apsigavusiai Katiai vykti atgal, tačiau ji nusprendžia pasilikti, kad iš arti susipažintų su kitokiu gyvenimu. Vėliau ji sukelia skandalą ir visa grupė išsiunčiama atgal i Rusiją.

Maskvoje Katia nevyksta namo, bet apsigyvena su kitoms dviem merginomis: Liza ir Galia, jau patyrusiomis teikiant eskorto paslaugas. Jos moko Katią, kaip reikia medžioti vedusius vyrus ir vėliau gyventi jų išlaikomomis. Tai, kas Katiai tėra nuotykis, kitoms merginoms – pragyvenimo šaltinis ir gyvenimo būdas. Galia svajoja vieną dieną turėti „Porsche“ automobilį, o Liza – susipažinti su turtingu oligarchu Kostia, kurį ji nuolat stebi įvairiuose restoranuose. Galiausiai ir Katia randa vedusį vyrą, kuris pasiryžęs ją išlaikyti, tačiau tai, kas atrodė tik atostogų praleigimo būdas ir ciniškas eksperimentas, galiausiai negrįžtamai pakeičia visų trijų merginų gyvenimus.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Julija Chlynina – Katia
  • Anna Anadmovič – Liza
  • Svetlana Ustinova – Galia

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Конкурсные и российские программы открываются на Московском кинофестивале. — Жюри предстоит первым оценить фильм «Купи меня» Вадима Перельмана. Информационное агентство России «ТАСС» // tass.ru (23 июня 2017 года). Дата обращения: 2021-04-25.
  2. Фаина Фардо. 39 ММКФ: «Купи меня» − куда приводят мечты о красивой жизни. Информационный портал для профессионалов кинобизнеса «Профисинема» // proficinema.ru (25 июня 2017 года). Дата обращения: 2021-04-25.
  3. Александр Нечаев. Показ фильма «Купи меня» на ММКФ прошёл с аншлагом. Интернет-портал «Российская газета» // rg.ru (26 июня 2017 года). Дата обращения: 2021-04-25.