Namai su geltonu kilimu

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Namai su geltonu kilimu

PavadinimasLa casa del tappeto giallo
Kilmės šalis Italija
RežisieriusCarlo Lizzani
KompozitoriusStelvio Cipriani
Metai1983
Žanraskriminalinė drama
Trukmė89 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Namai su geltonu kilimu (it. La casa del tappeto giallo) – 1983 m. Italijoje sukurtas psichologinis kriminalinis filmas.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Franka ir jos vyras Antonijus pagal skelbimą bando parduoti geltoną kilimą – Frankos patėvio dovaną – nes šis per didelis jų namams. Vieną šeštadienio rytą, kuomet Antonijas iškviečiamas į lauką, nes rengiamasi nutempti jo automobilį, paliktą neleistinoje vietoje, į namus ateina pirkėjas – profesoriumi pasivadinęs elegantiškas pusamžis vyras. Jo pokalbis su Franka netrukus pasisuka netikėta linkme, nes jis prisipažįsta ant tokio paties (o galbūt ir to paties) kilimo prieš 14 metų nužudęs savo žmoną ir tik neseniai paleistas iš kalėjimo. Antonijas vis negrįžta ir profesorius, įkalinęs Franką bute, savo painiu elgesiu ją vis provokuoja, neleisdamas suprasti, kur yra tiesa ir kad galbūt jis ne maniakas, o samdomas žudikas, pasiųstas Antonijo, nes šis įtaria Franką turėjus intymių santykių su patėviu ir prisidėjusią prie motinos mirties. Vieną akimirką profesorius palieka be priežiūros savo peilį ir jį pačiupusi Franką suduoda kelis mirtinus smūgius.

Atsitokėjusi ši ketina sprukti iš namų, tačiau tada į duris pasibeldžia moteris, ieškanti savo vyro. Šio išvaizda visiškai atitinka nužudytąjį, tačiau moteris tvirtina, kad šis niekam nėra pakenkęs ir iš tiesų yra bedarbis aktorius, kuriantis keistus vaidmenis. Kai Frankai pavyksta išprašyti moterį iš namų, ji vėl nueina į kambarį patikrinti lavono, tačiau šis netikėtai atgyja ir moteris nualpsta. Kol ji neatsigavo, į namus grįžta profesoriaus žmona ir Antonijas, kurie kartu panaikina bet kokius „žmogžudystės“ pėdsakus, o vėliau vyras turi įtikinti Franką, kad šiai viskas tik prisisapnavo..

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Mystfest – geriausio filmo nominacija