Mutya Buena

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Mutya Buena
Biografija
Pilnas vardasRosa Isabel Mutya Buena
Gimė1985 m. kovo 21 d. Londonas, Jungtinė Karalystė
KilmėKingsbury
ŽanraiR&B, Pop, soul, dance
VeiklaDainininkė, dainų autorė
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai1998–dabar
Įrašų kompanijaUniversal Records (2006–2008)
Susijusi veiklaSugababes, George Michael, Amy Winehouse
SvetainėMutyaMusic.com

Rosa Isabel Mutya Buena (g. 1985 m. kovo 21 d. Londone), geriau žinoma kaip Mutya Buena, yra „BRIT Award“ nominuota Filipinų kilmės dainininkė ir dainų autorė, kuri savo karjerą pradėjo pop muzikos grupėje „Sugababes“.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Jos šeima šiuo metu gyvena Kingsbury, Londone. Mutya tėvas yra Filipinų palikuonis, o jos motina turi airių, kinų ir ispanų kraujo. Ji lankė Kingsbury vidurinę mokyklą. Jos vardas Mutya reiškia 'mūza' ar 'perlas' išverčiant iš filipiniečių kalbos. Buena turi penkis brolius (Bayani, Charlie, Chris, Danny ir Roberto) ir dvi jaunesnes seseris, Ligaya ir Dalisay; kita sesuo, Maya, mirė 2002, ir daina „Maya“ „Sugababes“ albume „Three“ dedikuota jai. Įrašant ketvirtąjį albumą Mutya pranešė, jog jinai ir jos vaikinas Jay laukiasi vaiko. Jų dukra Tahlia Maya Buena gimė 2005 metų kovo 25 dieną. Taip ji buvo pavadinta Maya garbei.

„Sugababes“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Sugababes.

Grupė „Sugababes“ susikūrė 1998 m., kai Keisha Buchanan ir Buena vienam vakarėlyje susipažino su Siobhan Donaghy, ir jos pusbrolio dėka, šios trylikametės susipažino su vadybininku Ron Tom. Nuo tada grupė sėkmingai karaliauja Jungtinės Karalystės topuose. Jos turi keturis platininius albumus, ir 6 singlus kurie pasiekė #1 vietą. Tačiau 2005 metais Buena pranešė, jog ji palieka grupę dėl asmeninių priežasčių. Ją pakeitė Amelle Berrabah.

Solo karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo jos atsiskyrimo nuo grupės, Buena dirbo su daugeliu prodiuserių ir atlikėjų, iš jų galima išskirti Grammy apdovanotą džiazo atlikėją Amy Winehouse, dainininką George Michael ir šoklių muzikos grupę „Groove Armada“. Pirmasis singlas, su Buena išleistas Jungtinėje Karalystėje, buvo baladė atliekama duetu su George Michael, pavadinimu „This Is Not Real Love“. Išleista 2006 metų lapkritį, ir šis singlas pasiekė #15 vietą Jungtinėje Karalystėje. Po šito singlo išleidimo, Buena koncertavo su Michael Londone ir Mančesteryje.

Buena pradėjo dirbti prie savo debiutinio solinio albumo 2006 metų pradžioje. Pirmasis singlas iš albumo buvo „Real Girl“, išleista 2007 metų pradžioje. Jis turėjo didelį pasisekimą Jungtinėje Karalystėje, ir užėmė #2 vietą tope, ir buvo nominuotas „BRIT Award“ apdovanojimams kaip „Geriausias singlas“. Daina turi Lenny Kravitz hito „It Ain’t Over 'Til It’s Over“ ritmą ir buvo prodiusuota Full Phat. Po singlo Buena išleido savo debiutinį albumą „Real Girl“, jis pasiekė #10 vietą Jungtinėje Karalystėje, ir buvo gerai įvertintas kritikų ir fanų.

Antrasis singlas buvo daina „Song 4 Mutya (Out Of Control)“, tai jos duetas su „Groove Armada“. Daina pasiekė 8 vietą JK. Trečiasis singlas iš albumo buvo „Just a Little Bit“ kuris pasiekė tik 65. Buena daina su Amy Winehouse, buvo dainos „Be My Baby“ perdirbinys, dainuotas „The Ronettes“, pavadinimu „B Boy Baby“, kuris pasiekė tik 73 vietą tope UK top 75. Mutya debiutinis solo albumas „Real Girl“ buvo parduotas 100 000 kopijų tiražu. 2007 m. spalio 1 d. Buena buvo nominuota 2007 „Music of Black Origin“ (MOBO) apdovanojimuose.[1]

2008 m. vasario 12 d. Mutya buvo išmesta iš savo įrašų kompanijos dėl žemo albumo „Real Girl“ pardavimų bei dėl dviejų singlų („Just a Little Bit“ ir „B Boy Baby“) žemų pardavimų.

Mutya šiuo metu dirba prie antrojo solo albumo, kuris turėtų pasirodyti 2009 metais.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Informacija JK AIR NDL ŠCR Pardavimai ir Atestacija
2007 Real Girl 10 51 66 71 JK pardavimai: 100 000

BPI: Auksas[2]

2009 TBR
  • Antrasis studijinis albumas
  • Išleistas:2009 m. rugsėjis
  • Label: TBC
  • Format: CD
TBA TBA TBA TBA JK pardavimai: -

BPI: -

Singlai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Singlas Topų pozicijos Albumas
JK AIR ITA NDL POR BUL EU AUS SUO PS
2006 „This Is Not Real Love“ (kartu su George Michael) 15 27 4 32 38 - 13 - - - Real Girl
2007 „Real Girl“ 2 25 18 6 23 6 16 59 6 29
„Song 4 Mutya (Out of Control)“ (kartu su Groove Armada) 8 26 49 37 26 14 22 24 12 -
„Just A Little Bit“ 65 - - - - - - - - -
„B Boy Baby“ (kartu su Amy Winehouse) 73 - - - - 20[3] 169 - - -

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]