Michael Cretu

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Jump to navigation Jump to search
Michael Cretu
Pilnas vardasMihai Crețu
Dar žinomasCurly M.C.
Gimė1957 m. gegužės 18 d. (61 metai)
KilmėRumunija Bukareštas, Rumunija
ŽanraiPop, New Age muzika
Kūrinių kalbosanglų, vokiečių
Veiklaprodiuseris, vokalistas, klavišininkas, dainų autorius, kompozitorius
Aktyvumo metai1970 -
Įrašų kompanijaA.R.T. Studios ir kt.
Susijusi veiklaEnigma
SvetainėOficiali Enigmos svetainė

Mišelis Kretu (Michael Cretu, tikr. Mihai Crețu, dar žinomas kaip Curly M. C., g. 1957 m. gegužės 18 d.) – RumunijosVokietijos muzikantas, geriausiai žinomas kaip muzikinio projekto „Enigma“ kūrėjas.

Cretu tėvas buvo rumunas, o motina austrė. Jo dėdė buvo smuikininkas. Michael Cretu studijuoti muziką pradėjo gyvendamas Rumunijoje. 1978 metais jis gavo muzikinio išsilavinimo laipsnį.

Per savo ilgą karjerą dirbo su eile žymių atlikėjų: Sandra Cretu, Frank Farian, Boney M, Goombay Dance Band, Peter Cornelius, Mike Oldfield. Turi privačią įrašų studiją Ibisoje „A.R. T. Studios“. Buvo vedęs Sandrą Kretu, turi 2 vaikus.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Solinė diskografija

  • Moon, Light & Flowers (1979 m.)
  • Legionäre (1983 m.)
  • Die Chinesische Mauer (1985 m.)
  • Invisible Man (1985 m.)

Bendri projektai

  • Moti Special: Motivation (1985 m.)
  • Mike Oldfield: Islands (1987 m.)
  • Cretu And Thiers: School’s Out (1987 m.)
  • Cretu and Thiers: Belle Epoque (1988 m.)
  • Cornelius and Cretu: Cornelius and Cretu (1992 m.)
  • Trance Atlantic Air Waves: The Energy of Sound (1998 m.)

Apie Enigmos projektą žiūrėkite čia.