Micha Marah

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Micha Marah
Biografija
Pilnas vardasAldegonda Leppens
Gimė1953 m. rugsėjo 26 d. (70 metų)
Tiurnhautas, Belgijos vėliava Belgija
Žanraipopmuzika
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1969–dabar

Micha Marah (tikr. Aldegonda Leppens, g. 1953 m. rugsėjo 26 d. Tiurnhaute) – Belgijos dainininkė.

1969 m. išleido savo pirmąjį singlą, tuo metu jai buvo tik 16 metų. Plačiau tapo žinoma 1971 m., dalyvavusi Belgijos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Pusfinalyje ji pristatė keturias dainas „Tamboerke“, „Ik ben zeventien“, „Die ring“ ir „Balabaloe“, iš kurių trys pateko į finalinį etapą. Finale nė viena daina nesurinko nei vieno taško. Daina „Tamboerke“ pateko į Flandrijos singlų topą.

1975 m. antrą kartą dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje. Ten ji atliko dvi dainas „Kom bij mij“ ir „’t is over“, finale užėmusios atitinkamai 7 ir 5 vietas. 1979 m. atlikėja BRT transliuotojo sprendimu išrinkta atstovauti Belgijai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Atrankoje, vykusi penkias savaites, iš visų dalyvavusių dainų išrinkta „Hey Nana“. Konkurse, vykusioje Jeruzalėje, tesurinko tik penkis taškus ir kartu su Austrijos atstove Christina Simon užėmė paskutinę vietą.

1983 m. išleido vaikiškų dainų albumą „Alleen voor kinderen“. Plokštelė sulaukė didelės sėkmės, todėl 1984 ir 1985 m. išleistos antra ir trečia dalys. 9 ir 10 dešimtmečiuose vedė radijo laidas „Hadiemicha“ ir „Kwistig met muziek“.

1993 metais, keturiasdešimtmečio proga, buvo išleistas geriausių dainų albumas. 1998 m. išleido airių liaudies dainų albumą. 2006 m. savo veiklą vystė projekte „Soul DivaZ“ kartu su Alana Dante ir Sandra Kim.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Jean Vallée
„L'amour ça fait chanter la vie“

Belgijos atstovė Eurovizijoje

1979
Po to:
Telex
„Euro-Vision“