Mia

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Mia

Mia atlieka dainą „Apie tave“ 2010 m. TV3 sezono atidaryme
Biografija
Pilnas vardasVilija Pilibaitytė
Dar žinomasMia
Gimė1983 m. liepos 19 d. (40 metų)
Kaukolikai, Skuodo raj.
ŽanraiPop, R&B
Veiklavokalistė, dainų kūrėja, laidų vedėja, aktorė
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai2004 m. – dabar

Vilija Pilibaitytė (Mia; g. 1983 m. liepos 19 d. Kaukolikai, Lietuva) – Lietuvos dainininkė, dainų autorė, laidų vedėja ir aktorė.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2004–2005: karjeros pradžia[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Atlikėja Mia išgarsėjo 2004 m. pavasarį su debiutine daina „Kiekvienam“, anksčiau ji buvo atlikusi pritarančias vokalines partijas keliuose didelio populiarumo sulaukusiuose hituose. Tų pačių metų vasarą pasirodęs kitas jos radijo singlas „Aš krentu“ buvo ignoruojamas didžiausių komercinių radijo stočių, tačiau dažnai skambėjo regioninių ir kitų mažesnių radijo stočių eteryje.

Pasirašiusi kontraktą su viena iš didžiausių Lietuvos įrašų kompanijų „Melodija“, Mia pradėjo savo debiutinio albumo įrašus. 2005 m. pavasarį Mia radijo stočių klausytojams ir savo gerbėjams pristatė didelio populiarumo sulaukusią dainą „Nešk mane“, kurią įrašė kartu su T-Nes pseudonimu prisidengusiu Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėju krepšininku Tyrone Nesby. Kartu su juo dainininkė pasirodė keliuose dideliuose televizijos rodytuose renginiuose, o vėliau įrašė dar vieną bendrą kūrinį, pavadintą „Ar tu tai žinai?“.

2005–2008: „Yra kaip yra“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

 

Vasaros viduryje Mia radijo stočių klausytojus nustebino SEL hito „Sapnai“ cover versija. Atlikėjos pastangos neliko nepastebėtos šios grupės lyderio Egidijaus Dragūno, kuris jai pasiūlė sudainuoti kelis kūrinius naujame atgimstančios grupės SEL albume. Publika puikiai įvertino vieną iš bendrai įrašytų dainų „Muzika“, kuri buvo atlikta ne viename renginyje, o 2007 m. „Bravo“ apdovanojimuose jie buvo pripažinti geriausios dainos atlikėjais. 2007 m. „Vaikų balso“ apdovanojimuose atlikėja buvo nominuota metų atlikėjos nominacijoje.

Tais pačiais metais Mia įrašė dainą „Yra, kaip yra“, kuri vėliau „Radiocentro“ apdovanojimuose buvo pripažinta geriausia metų daina, o 2008 m. „Vaikų balso“ apdovanojimuose Mia tapo metų dainininke ir geriausios dainos atlikėja. Netrukus Mia išleido to paties pavadinimo debiutinį albumą. Vėliau ji dalyvavo LNK projekte „Žvaigždžių duetai“ su Valdu Vižiniu, bet duetas iškrito jau ketvirtą savaitę. Netrukus atikėja dalyvavo projekte „Kaimo grožybės“ ir vedė realybės šou „Trečias nereikalingas“. Taip pat įrašė dainas „Kalta“ ir „Apie tave“, kurios irgi sulaukė didelio populiarumo.

2009–2010: pergalė „Žvaigždžių duetuose“ ir naujas albumas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2009 m. atlikėja vėl buvo nominuota „Vaikų balso“ apdovanojimuose kaip metų atlikėja, o gegužės mėnesį laimėjo LNK muzikinį projektą „Žvaigždžių duetai“, kur dainavo su TV laidų vedėju Giedriumi Leškevičiumi. Tų pačių metų vasarą Mia pasirodė TV3 projekte „Žvaigždžių karai“ bei vedė laidą „Muzikos karuselė“ kartu su Edmundu Kučinsku. 2009 m. lapkritį pasirodė antrasis Mios albumas „Stiklo namai“.

2010 m. su Panevėžio choru ji dalyvavo TV3 muzikiniame konkurse „Chorų karai“, kur užėmė 3-ią vietą, o „Vaikų balso“ apdovanojimuose vėl pelnė geriausios atlikėjos titulą. Rudenį Mia kartu su Marijonu Mikutavičiumi vedė laidą „Muzikos čempionų taurė“.

2011–2013: biografinis serialas ir šokių projektas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Mia projekte „Kviečiu šokti“

2011 m. vykusiuose žurnalo „Žmonės“ apdovanojimuose atlikėja buvo nominuota metų viršelio merginos ir metų žvaigždės nominacijose, tačiau negavo nei vieno iš šių apdovanojimų. Sausio mėnesį kartu su Marijonu Mikutavičiumi ir Mantu Jankavičiumi sudainavo dainą „Nebetyli sirgaliai“, kuri nugalėjo naujojo Lietuvos krepšinio himno rinkimuose. Vėliau dalyvavo apdovanojimų „Vaikų balsas 2011“ atrankoje ir pateko tarp trijų nominančių į vaikų metų atlikėjos apdovanojimą, tačiau konkurso finale pralaimėjo Eglei Jurgaitytei ir Linai Joy. Taip pat konkurse į vaikų metų dainos titulą pretendavo Mios daina „Apie tave“, tačiau tarp keturių nominuotų dainų nepateko.

Balandžio 26liepos 5 d. per TV3 buvo rodytas serialas „Kas nori nužudyti Mią?“ paremtas tikrais pastarojo pusmečio atlikėjos gyvenimo įvykiais. Seriale Mia vaidino pati save. Serialui buvo sukurta daina „Apkabink“, kurią atliko pati atlikėja. Daina tapo serialo garso takeliu. Birželio mėnesį pasirodė angliška Mios, Marijono Mikutavičiaus ir Manto Jankavičiaus dainos „Nebetyli sirgaliai“ versija „Celebrate Basketball“, kuri tapo oficaliu rugpjūčio 31rugsėjo 18 d. Lietuvoje vykusio 2011 m. Europos krepšinio čempionato himnu. Dainai buvo nufilmuotas ir vaizdo klipas.

Rugsėjį atlikėja pradėjo dalyvauti LNK šokių projekte „Kviečiu šokti“, kur jos partneris buvo profesionalus šokėjas Andrius Uksas (vėliau juo tapo kitas šokėjas – tai Adomas Norkūnas). 7-oje laidoje Mia iš projekto pasitraukė (prieš tai Mia jau buvo iškritusi iš projekto 2-oje laidoje, tačiau vėliau į projektą sugrįžo). Atlikėja taip pat sudalyvavo tos pačios televizijos projekte „Dainuok, jei gali“.

2012 m. M.A.M.A. apdovanojimuose 2011 Mia kartu su Marijonu Mikutavičiumi ir Mantu Jankavičiumi buvo apdovanota metų vaizdo klipo kategorijoje už vaizdo klipą „Nebetyli sirgaliai“[1]. Taip pat specialiai ceremonijai buvo suburta šešių atlikėjų grupė LT United Woman, kurią sudarė Mia, Asmik Grigorian, Irūna Puzaraitė, Natalija Bunkė, Rūta Ščiogolevaitė bei viena grupės „Electric Ladies“ narių.

Nuo metų pradžios iki gegužės pabaigos atlikėja su Giedriumi Leškevičiumi vėl dalyvavo „Žvaigždžių duetų“ 6-ajame sezone „Lemiama kova“. Duetas pateko į finalą, tačiau jame žiūrovų sprendimu užėmė paskutinę – ketvirtą – vietą.

Rudenį Mia dalyvavo BTV projekte „Muzikinė kaukė“ bei pateko į šou finalą, kriame užėmė antrą vietą.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Viršelis Informacija
2007 Yra kaip yra
  • Pirmasis studijinis albumas
  • Išleista: 2007 m. spalio 1 d.
2009 Stiklo namai
  • Antrasis studijinis albumas
  • Išleista: 2009 m. lapkričio 23 d.

Filmografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • 2014 m. – Žaidimų blogis (Sonia, lietuvių k. dubliažas)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Įteikti M.A.M.A. apdovanojimai“. delfi.lt. 2012-01-08. Nuoroda tikrinta 2022-03-08.