Melania Trump

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Melanija Tramp
angl. Melania Trump
M. Tramp, 2017 m.
Gimė 1970 m. balandžio 26 d. (53 metai)
Novo Mestas, Jugoslavijos Socialistinė Federacinė Respublika Jugoslavija
Tėvas Viktoras Knavsas
Motina Amalija
Sutuoktinis (-ė) Donaldas Trampas
Vaikai Barron
Veikla fotomodelis, dizainerė
Pareigos Buvusi pirmoji JAV ponia
Partija Respublikonų partija
Vikiteka Melania Trump

Melanija Tramp (angl. Melania Trump, tikrasis vardas Melanija Knavs, taip pat žinoma kaip Melania Knauss; g. 1970 m. balandžio 26 d. Novo Meste Slovėnijoje, tuometinėje Jugoslavijoje) – slovėnų ir amerikiečių fotomodelis, dizainerė, JAV prezidento Donaldo Trampo žmona.

M. Tramp tapo Pirmąja JAV ponia, JAV istorijoje ji yra antroji ne Amerikoje gimusi prezidentienė.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Melanija Knavs gimė 1970 m. Slovėnijos Socialistinėje Respublikoje (buvusioje Jugoslavijoje).

Į Liublianos universitetą įstojo mokytis architektūros ir dizaino, tačiau po pirmo kurso nutraukė studijas ir išvyko į MilanąItaliją).

Karjera Amerikoje[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2011 m.

Modelio karjerą pradėjo nuo 16 metų, rengė pasirodymus Milane ir Paryžiuje. Dirbdama žurnale „Allure”, 1999 m. susipažino su verslininku Donaldu Trampu. Užsimezgę santykiai sutvirtėjo Melanijai tapus profesionaliu modeliu ir pradėjus dirbti Niujorke. Jų santykiai tapo matomi JAV televizijoje prasidėjus TV realybės šou „Mokinys” („The Apprentice“), taip pat po to, kai pora dalyvavo radijo laidoje „The Howard Stern Show“, kurioje D. Trampas pranešė apie savo gyvenimo meilę. Išaugęs populiarumas Melanijai leido pradėti bendradarbiavimą su britų žurnalu „GQ“, kuriam ji pozavo apsinuoginusi, o jos fotografija žurnalo viršelyje pasirodė 2000 m. sausį.

Melanija pozavo daugelio žurnalų viršeliams: „Vogue”, „Harper’s Bazaar”,„ Ocean Drive”, „In Style”, „New York Magazine”, „Avenue”, „Allure”, „Vanity Fair”, „Self”, „Glamour”, „Elle”, be to, pasirodė žurnalo „Sports Illustrated Swimsuit Issue” 2000 m. numeryje. 2001 m. ji vaidino kino filme „Zoolander“.

Su D. Trampu 2004 m. susižadėjo, o 2005 sausio 22 d. ištekėjo. Ji tapo trečiąja D. Trampo žmona. Tuoktuvės įvyko anglikonų bažnyčioje Palm Byče (Florida). Svečiai buvo priimti D. Trampo Mar-a-Lago viloje Palm Byče. Tarp svečių buvo Rudolph Giuliani, Billy Joel, Hillary Clinton.

2006 m. kovo 20 d. porai gimė sūnus Barronas (D. Trampui – penktasis vaikas).

2010 m. M. Tramp pranešė apie savo sukurtą juvelyrinių dirbinių kolekciją.

2016 m. rugpjūtį M. Tramp teisėsi ir laimėjo prieš žurnalistą Websterį Tarpley'ų ir britų dienraštį „Daily Mail”, kurie rašė, neva 1990–aisiais ji teikė eskorto paslaugas, tačiau galiausiai jie atsiėmė šiuos žodžius ir atsiprašė.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Garbės titulas
Prieš tai:
Michelle Obama
Pirmoji JAV ponia
2017
Po to: