Mario Casas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Jump to navigation Jump to search
 Broom icon.svg  Šį puslapį ar jo dalį reikia sutvarkyti pagal Vikipedijos standartus.
Jei galite, sutvarkykite.

Mario Casas Sierra (gimė birželio 12 dieną, 1986, La Coruña, Galicia) ispanų aktorius sukūręs vaidmenų kine ir televizijoje. Šiuo metu geriausiai žinomas dėl vaidmens ispanų kino filme "Trys metrai virš dangaus".


Mario Casas aktoriaus karjerą pradėjo nuo vaidmenų reklamose. Supratęs, kad nori siekti aktoriaus karjeros įstojo mokytis į Cristina Rota aktorystės mokyklą. Aktoriaus debiutas kine "Vasaros lietus" filme, kuriame vaidino kartu su Antonio Banderas, tačiau jo, kaip aktoriaus, populiarėjimą lėmė Ispanijos televizijos serialas "Los hombres de Paco". 2009 metai svarbus etapas aktoriaus gyvenime, suvaidino dviejuose, vėliau išpopuliarėjusiuose filmuose: „Protų nutekėjimas“ („Fuga de cerebros“) ir „Mentiras y Gordas“. Taip pat filmavosi seriale SMS (sin miedo a soñar – nebijok svajoti). 2010 gruodžio 3 dieną pasirodžius filmui „3 metrai virš dangaus“ (Tres metros sobre el), kuris per atidarymo savaitgalį uždirbo 2,05 mln. eurų tapo geidžiamiausiu jaunųjų aktorių tarpe. Filmas „3 metrai virš dangaus“ tapo pelningiausiu metų filmu Ispanijoje.


Filmografija

Televizija

• El barco (2011-) (Antena 3) - Ulises

• Los Hombres de Paco (2007–2010) (Antena 3) - Aitor

• SMS (2006) (LaSexta) - Javi Llorens

• Mujeres (2006) (TVE 2) - epizodinis vaidmuo

• Obsesión (2005) (TVE) - Nico

• Motivos personales (2005) (Telecinco) - epizodinis vaidmuo

Filmai

• Tengo ganas de ti (2012) – H (Hugo)

• Grupo 7 (2011) - Angel

• Dinero fácil (2010) - Jaime Con

• Tres metros sobre el cielo (2010) - H (Hugo)

• La wikipeli 2: Miedo (2010) - Sergio

• La Mula (2010) - Castro

• Carne de neón (2010) - Ricky

• Fuga de cerebros (2009) - Emilio

• Paco (2009)

• Mentiras y gordas (2008) - Toni

• El camino de los ingleses (2006) - Moratalla