Maitinimas lėktuve

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Užkandžiai ir vakarienė pateikta PIA kompanijos skrydžio metu

Maitinimas lėktuve (skrydžio metu) – maistas ir gėrimai, kurie skrydžio metu pateikiami lėktuvo keleiviams. Paprastai jų kaina įskaičiuota į lėktuvo bilieto kainą.

Nedidelio atstumo reisuose nepatiekiami karštieji patiekalai. Paprastai patiekiami šalti užkandžiai, taip pat riešutai ir sūdytos lazdelės atskiroje pakuotėje. Trumpo atstumo reisuose taip pat patiekiami karštieji ir gaivieji gėrimai. Paprastai užsakant lėktuvo bilietą, keleiviams suteikiama galimybė pasirinkti specialų maistą.

Skrydžio maistas, kurį gamina specialios maitinimo kompanijos, skrydžio metu pašildomas karštu garu. Dažnai pagamintas maistas užšaldomas, o prieš pat skrydį atšildomas. Iš vienos pusės maisto kokybė, dėl didėjančios gamintojų konkurncijos, pastoviai kyla. Iš kitos pusės, biudžetinės skrydžių kompanijos stengiasi taupyti pasirinkdamos ne tokį kokybišką maistą.

Kokybė ir maisto pasirinkimas priklauso nuo skrydžių bendrovės skrydžio atstumo ir klasės. Meniu ir maisto patiekimas pirmoje ir verslo klasėse skiriasi nuo ekonominės. Skrydžio maistas pirmojoje ir verslo klasėse paprastai patiekiamas porceliano induose ir stiklinėse, o ne vienkartiniuose induose iš plastiko ir kartono. Dažnai, pirmosios klasės seviravime patiesiama staltiesė.