Magic Mouse

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
„Apple“ gaminys – „Magic Mouse“
„Magic Mouse“ iš apačios

Magic Mouse ('stebuklinga pelė') – bevielė išmani kompiuterio pelė su lietimui jautriu paviršiumi, neturinti jokių mygtukų ar slinkties ratukų kombinacijos. Atlieka skirtingas komandas, liečiant ją vienu ar keliais pirštais.

Kompanija „Apple Inc.“ prietaisą išleido 2009 m. spalio 20 d. Jai sukurti „pasiskolino“ technologijas iš „iPhone“, „iPod Touch“ bei „MacBook Pro“. Bevielės pelės veikimas paremtas „bluetooth“ technologija. Mygtuką pelėje pakeičia įdėtas daugiajutiminis manipuliatorius, kuris supranta daugiau nei vieną prisilietimą Galima išjungti multi-touch funkcijas ir naudoti „Magic Mouse“ kaip įprastą prietaisą.

Naudojimo ypatybės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Belaidė, pažeminto korpuso ir vientiso paviršiaus „Magic Mouse“ yra pirmoji pasaulyje multi-touch pelė, ant kurios paviršiaus atliekami judesiai – slinkimas, stumtelėjimas vienu ar keliais pirštais – atkartojami kompiuterio ekrane. Veikia kaip daugialietiminė jutiklinė aikštelė: galima spausti bet kur, sukti įsivaizduojamą ratuką į bet kurią pusę. Multi-touch sritis dengia visą prietaiso paviršių, o pati pelė yra vienas didelis mygtukas. Galima slinkti, stumtelėti vienu ar dviem pirštais, naršyti interneto puslapius ar nuotraukas, taip pat spustelėti, vieną ar du kartus bet kurioje pelės paviršiaus vietoje. Lazerinio valdymo technologija leidžia naudotis ja ant bet kurio lygaus paviršiaus netgi be pelės kilimėlio.

Norint nuspausti dešinį pelės mygtuką arba suaktyvinti meniu, būtina spausti dešinį viršutinį pelės kampą. Kairioji pusė atlieka tą patį, ką kairiojo pelės mygtuko paspaudimas. „Magic Mouse“ slankioja panašiai kaip „iPhone“. Norint slinkti per interneto puslapį ar dokumentą, reikia pirštu perbraukti vertikaliai aukštyn arba žemyn per pelės paviršių. Norint slinkti į šonus, reikia judinti pirštą horizontaliai – į kairę arba dešinę. Slinkimas 360 laipsnių kampu gaunamas judinant pirštą sukamuoju judesiu. Tai yra patogu žiūrint ar redaguojant dideles nuotraukas.

Techninės charakteristikos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Magic Mouse“ galima naudoti dirbant su įvairiomis programomis: Windows, Mac, Linux. Maitinama iš dviejų AA tipo baterijų. Programinės įrangos reikalavimai:

  • Mac OS X v10.5.8 arba naujesnė su Wireless Mouse Software Update 1.0,
  • Mac OS X v10.6.1 arba naujesnė su Wireless Mouse Software Update 1.0.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]