Lokautas (2012 filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio MS1: Kalėjimo griūtis)
„Lokautas“
„MS1: Kalėjimo griūtis“

Pavadinimasangl. „Lockout“
„MS One: Maximum Security“
Kilmės šalisPrancūzija
RežisieriusStephen Saint Leger
James Mather
Prodiuseris (-iai)Luc Besson
Leila Smith
Scenaristas (-ai)Stephen St. Leger
James Mather
Luc Besson
VaidinaGuy Pearce
Maggie Grace ir kt.
Metai2012
ŽanrasVeiksmo, fantastinis
Trukmė95 min.
Kalbaanglų
PlatintojasOpen Road Films
FilmDistrict
Biudžetas20 mln. USD
IMDb įrašas

Lokautas (angl. Lockout), Lietuvoje platintas pavadinimu MS1: Kalėjimo griūtis (nuo angl. MS One: Maximum Security) – prancūzų 2012 m. veiksmo fantastinis filmas. Pagrindiniuose vaidmenyse – Guy Pearce ir Maggie Grace. Filme pasakojama apie specialaus agento misiją išgelbėti įkaite paimtą JAV prezidento dukterį kosminiame kalėjime MS1.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmą prodiusavo Luc Besson kompanija „EuropaCorp“, „Canal+“ ir „Ciné+“. Filmavimo vieta − Belgradas, kurta Belgrado kino studijoje „PFI Studios“. Filmo premjera įvyko 2012 m. balandžio 13 d. JAV. Filmas nebuvo ypatingai komerciškai sėkmingas, jo biudžetas siekė 20 mln. JAV dolerių ir pasaulio kino teatruose jis surinko apie 28,7 mln. JAV dolerių. Filmas susilaukė vidutinio kritikų įvertinimo, pagal Metacritic tinklalapio suvestinę filmas įvertintas 48 balų iš 100 vidurkiu.[1] Buvo pagirta Guy Pearce vaidyba, išsakytos mintys, kad filmas labiau tinka DVD ar TV peržiūrai nei didiesiems kino teatrų ekranams. Filme yra veiksmo filmų parodijos elementų, jumoristinių situacijų, pokalbių.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Specialios slaptosios JAV tarnybos agentas Snou (akt. Guy Pearce) įtariamas kito agento nužudymu slaptų dokumentų nutekinimo tyrime. Snou tikina, kad įvyko klaida ir jis nekaltas. Už žmogžudystę Snou nuteisiamas ilgam užmigdymui stazės būsenoje naujame kosminiame kalėjime MS1, kuris sukasi Žemės orbitoje. Tuo metu į MS1 atvyksta JAV prezidento duktė Emili (akt. Maggie Grace), kurios atstovaujamas fondas remia kalėjimo veiklą.

Emili apklausia vieną iš stazės miego būsenos pažadintą kalinį, kuris apklausos metu pagrobia iš apsauginio pistoletą ir išsivaduoja. Užvaldęs kalėjimo valdymo pultą kalinys priverčia įkaitą išbudinti ir išlaisvinti kitus kosminės stoties kalinius, kurių kalėjime yra apie 500. Kaliniai įkaitu paima ir Emili. JAV prezidentas informuojamas apie situaciją. Specialioji slaptoji tarnyba imasi planų išlaisvinti prezidento dukterį. Jie planuoja pasiųsti Snou su specialia užduotimi išlaisvinti Emili iš kalėjimo. Snou iš pradžių atsisako, bet sužinojęs, kad kalėjime MS1 yra įkalintas žmogus, kuris žino, kur yra slapti dokumentai ir taip galima įrodyti jo nekaltumą − sutinka. Tuo tarpu Emili su apsauginio pagalba pabėga nuo kalinių.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]