Loro parkas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Orkų pasirodymas Loro parke
Gorilų voljeras

Loro parkas (isp. Loro Parque – „papūgos parkas“) – zoologijos sodas Kanaruose, Tenerifės šiaurėje, šalia Puerto de la Kruso. Užima 13,5 ha plotą.

Dabartiniu metu parkas turi apie 3500 gyvūnų, priklausančių apie 300 rūšių ir porūšių, taip pat rūšimis gausią papūgų kolekciją. Taip pat yra įvairių beždžionių, tigrų, jaguarų, aligatorių, iguanų, vėžlių. Didelė vandens gyvūnijos įvairovė: pingvinai, piranijos, egzotiškos žuvys, rykliai, rengiami pasirodymai su delfinais, orkomis, jūrų liūtais. Yra orchidėjų sodas, įvairių kitų tropinių augalų želdynai. Įrengtas tailandietiškas kaimelis.

Loro parkui priklauso Siamo parkas (vandens pramogų) Tenerifės pietuose.

XX a. aštuntajame dešimtmetyje parką įkūrė iš Kelno kilęs Wolfgang Kiessling ir jo tėvas. Oficialiai parkas atidarytas 1972 m. gruodžio 17 d. maždaug 13000 m² plote ir tuo metu turėjo 150 papūgų.

Atrakcijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Papūgos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Loro parkas labiausiai žinomas didžiausia pasaulyje papūgų kolekcija. Iš pasaulyje esančių 800 papūgų rūšių ir porūšių Loro parke yra apie 350 rūšių. Daugelių šių rūšių gresia išnykimas, kai kurios laisvėje nebegyvena. Iš viso papūgų veisimo stotyje yra daugiau nei 3000 papūgų. Voljerai, kuriuose laikomi šie paukščiai yra specialiai paruošti: kiekvienas voljeras stovi atskirai, apsuptas augmenijos, kuri voljerus skiria vieną nuo kito. Kai kurias iš papūgų galima stebėti lankytojams rengiamame "Loro Show".

Akvariumas su povandeniniu tuneliu[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Akvariume be koralinio rifo ir egzotinių žuvų rūšių yra permatomas povandeninis tunelis, iš kurio galima stebėti akvariumą ir keletą jame esančių ryklių.

Delfinų ir jūrų liūtų pasirodymai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Loro parke populiarūs delfinų ir jūrų liūtų pasirodymai, čia gyvūnai turi plačius baseinus, kurių dalis yra turistų nepasiekiama, dėl to gyvūnai gali pasitraukti ir leisti laiką netrukdomi lankytojų. Tai, kad šie gyvūnai nuolat susilaukia palikuonių rodo, kad pasirinkta koncepcija pasiteisina ir gyvūnai jaučiasi gerai.

Katandra Treetops[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ši 2010 m. naujai atidaryta atrakcija yra didelis voljeras su daugybe tropinių paukščių rūšių, daugiausia papūgų, tačiau ir tokių paukščių kaip Australijos neskraidantis paukštis Emu. Specialiais takais lankytojai gali vaikščioti po voljerą ir pakilti iki pat medžių lapijos.

Orkų pasirodymai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2006 m. vasario mėnesį buvo atidarytas orkų baseinas ir žiūrovų tribūnos. Balandžio mėnesį orkų baseinas buvo uždarytas, nes keturios orkos dalį baseino apgriovė. Baseinas ir žiūrovų tribūnos vėl atidarytas 2006 m. biržėlio mėnesį po remonto ir papildomų saugos priemonių.