Lindita Halimi

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Lindita Halimi
Biografija
Dar žinomaLindita, Linda Halimi
Gimė1989 m. kovo 24 d. (34 metai)
Vitina, Jugoslavijos vėliava Jugoslavija
Žanraipop, rokas, soul
Veikladainininkė, dainų autorė
Aktyvumo metai2006–dabar
Svetainėlinditamusic.com

Lindita Halimi, geriau žinoma kaip Lindita (g. 1989 m. kovo 24 d. Vitinoje) – Albanijos dainininkė ir dainų autorė.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Lindita gimė 1989 metais Vitinos mieste, kuris tada priklausė Jugoslavijai. Dainininkės karjerą pradėjo 2006 metais, sudalyvavusi albanų Idol versijoje „Ethet“, tapusi finalininke. Karjeros pradžioje ji buvo roko grupės „Ngroba“ narė. 2007 m. su šia grupe muzikos konkurse „Top Fest“ su daina „Vetëm sytë e tu“ ir pelnė apdovanojimą geriausio naujo atlikėjo kategorijoje. Kitų metų „Top Fest“ su daina „Dallëndyshe“ užėmė antrąją vietą. Tais pačiais metais Lindita nusprendė palikti grupę ir pradėjo savo solinę karjerą.

Kaip solistė, išgarsėjo 2009 metais laimėjusi „Top Fest“. 2013-aisiais persikėlė į Jungtines Amerikos Valstijas. 2016 metais pasirodė visame pasaulyje žinomame konkurse „American Idol“ ir pateko į „Top 51“ etapą, tačiau tuomet atlikėja nusileido amerikietei La'Porsha Renae. Tų pačių metų gruodį su daina „Botë“ laimėjo „Festivali i Këngës“ festivalį ir išrinkta šalies atstove 2017 m. „Eurovizijoje“ Kijeve.[1]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Granger, Anthony (2016-12-23). „Albania: Selects Lindita Halimi for the Eurovision Song Contest 2017“. eurovoix.com. Eurovoix.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Eneda Tarifa
„Fairytale“

Albanijos atstovė Eurovizijoje

2017
Po to: