Lietuvos filosofų draugija

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Lietuvos filosofų draugija – Lietuvos visuomeninė organizacija, vienijanti filosofus mokslininkus, dėstytojus, mokytojus ir filosofijos mėgėjus.

Veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Įkurta 1988 m. Vilniuje. Pagrindiniai tikslai: puoselėti ir plėtoti Lietuvos filosofinę kultūrą ir tęsti filosofinės minties tradiciją, skatinti ir organizuoti filosofų kūrybinę veiklą, jų profesinį tobulėjimą ir bendravimą, rūpintis filosofijos dėstymu ir jos populiarinimu Lietuvoje, skatinti Lietuvos filosofų ryšius su užsienio šalių filosofais, telkti filosofus aktualiems Lietuvos kultūros ir visuomenės uždaviniams spręsti. Jungia apie 80 narių (2008 m.). Nuo įkūrimo iki 2013 m. draugijai pirmininkavo prof. Evaldas Nekrašas[1].

2014 m. draugija buvo perregistruota kaip akademinė asociacija, vadovaujama prezidento, viceprezidento, sekretoriaus ir valdybos. Šiuo metu draugijai pirmininkauja doc. dr. Mintautas Gutauskas.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Evaldas NekrašasLietuvos filosofų draugija. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. XIII (Leo-Magazyn). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2008. 219 psl.