Liežuvautoja (serialas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Žanrasjaunimo drama
Kūrėjas (-ai)Josh Schwartz
Stephanie Savage
VaidinaBlake Lively
Leighton Meester
Penn Badgley
Chace Crawford
Taylor Momsen
Ed Westwick
Kelly Rutherford
Matthew Settle
Jessica Szohr
Kaylee DeFer
Kompozitorius (-iai)The Transcenders
Kilmės šalis JAV
Sezonų skaičius6
Serijų skaičius119
Gamyba
Prodiuseris (-iai)Josh Schwartz
Stephanie Savage
Bob Levy
Leslie Morgenstein
John Stephens
Joshua Safran
Trukmė39-44 min.
Originalus kanalasCW
IMDb įrašas

Liežuvautoja (angl. Gossip Girl) – nuo 2007 m. kuriama jaunimo drama pagal knygų seriją Liežuvautoja. Serialą sukūrė Josh Schwartz ir Stephanie Savage. Serialas sukasi apie jaunus suaugusius Manheteno Aukštutiniame Istsaide, Niujorke.

Serialas prasideda Serenos van der Woodsen (Blake Lively) grįžimu į Aukštutinį Istsaidą po "paslaptingo gyvenimo" internatinėje mokykloje Kornvalyje, Konektikute, tačiau ne visi ją sutinka išskėstomis rankomis. Blair Waldorf (Leighton Meester), kurią kūrėjai vadina šachmatų karaliene, mokykloje yra "bitė motinėlė" bei Serenos "geriausia draugė" ir kartais varžovė. Taip pat seriale yra Danas Hampris (Penn Badgley), kuris save apibūdina kaip "autsaiderį" iš Bruklino, Blair pirmoji meilė ir vadinamas „auksinis berniukas“ Natas Archibaldas (Chace Crawford) bei "blogas berniukas" Čiakas Basas (Ed Westwick), kuris priklauso Manheteno elitui ir yra šachmatų karalius. Nato ir Blair santykius sugriauna Serenos grįžimas iš internatinės mokyklos. Seriale taip pat vaidina: Dano geriausia vaikystės draugė Vanessa Abrams (Jessica Szohr), Dano paauglė sesuo Dženė Hampri (Taylor Momsen), kurią "bitė motinėlė" vadina "Mažąja Dž". Lilė van der Woodsen (Kelly Rutherford), Serenos motina, ir Rufo Hampris (Matthew Settle), buvęs 90-ųjų grupės "Lincoln Hawk" lyderis ir nepriklausomos meno galerijos Manhetene savininkas. Jis yra Dano ir Dženės tėvas ir pagrindinis globėjas. Dorota (Zuzanna Szadkowski) yra Blair pagrindinė namų šeimininkė nuo jos jaunystės.

Serialas gavo daug apdovanojimų nominacijų, laimėjo 18 "Teen Choise Awards". 2012 m. CW kanalu parodytas šeštasis ir paskutinis serialo sezonas. Paskutinis sezonas, susidarantis iš 10 serijų, prasidėjo 2012 m. spalio 8 d. ir baigėsi 2012 m. gruodžio 17 d.

Produkcija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Serijos formatas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kiekviena serija prasideda pagrindiniame Liežuvautojos svetainės puslapyje su Serena nuotrauka iš bandomosios serijos. Tuomet parodomi ankstesnių įvykių, susijusių su artėjančiais įvykiais, priminimai, kurie baigiasi vėl parodant svetainės pagrindinį puslapį tik šį kartą su nuotrauka su kitu veikėju(-ais) ir tekstu, susijusiu su nuotrauką.

Pasakotojas yra Liežuvautoja, įgarsinta Kristen Bell. Ji pradeda ankstesnių įvykių priminimą su sakinu "Čia Liežuvautoja , vienintelis paskalų apie skandalingą Manheteno grietinėlės šaltinis", o priminimą baigia šnabždėdama "Kur ji buvo?" "Serena" ir tuomet Liežuvautoja sako: "O kas aš? Šios paslapties niekada neišduosiu! Juk žinai, kad mane myli... Apkabinu ir bučiuoju, Liežuvautoja."

Kiekvienos serijos metu vyksta socialinis renginys, mažas arba didelis.

Visų serijų pavadinimai remiasi filmo arba romano pavadinimu.

Liežuvautojos herojai