Kolumbijos herbas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Kolumbijos herbas
Informacija
Herbas nuo1834 m. gegužės 9 d.
PapuošalasAndų kondoras pasisukęs į kairę. Snape laurų vainikas.
Herbo skydasSusideda iš trijų dalių. Viršutinėje mėlynoje dalyje - auksinis granatas ir aplink jį du auksiniai ragai. Per vidurį frigiška kepurė - tradicinis laisvės simbolis. Apatinėje dalyje du laivai iškeltomis burėmis dviejuose vandenynuose.
SkydininkaiKeturios Kolumbijos vėliavos
DevizasLaisvė ir tvarka

Kolumbijos herbą sudaro skydas, ant kurio tupi išskleidęs sparnus kondoras. Kondoras simbolizuoja laisvę. Snape jis laiko lauro lapų vainiką. Tarp erelio ir skydo ant geltonos juostos užrašytas nacionalinis Kolumbijos moto „Laisvė ir tvarka“. Skydą iš abiejų pusių supa nacionalinės trispalvės geltonos, mėlynos ir raudonos spalvos vėliavos.

Skydas padalintas į tris horizontalias dalis. Viršutinėje skydo dalyje mėlyname fone stovi auksinis granatas, primenantis Naująją Granadą – ankstesnįjį (kolonijinį) regiono pavadinimą. Iš abiejų granato pusių yra auksiniai ragai – kairėje ragas pripildytas auksinių ir sidabrinių monetų, dešinėje – tropinių vaisių. Ši skydo dalis simbolizuoja šalies gamtinius ir žemės ūkio turtus. Vidurinėje skydo dalyje sidabriniame fone yra frigiška kepurė (isp. „el gorro frigio“) – tradicinis laisvės simbolis. Apatinėje skydo dalyje yra du dideli laivai iškeltomis burėmis abiejuose vandenynuose – Ramiajame ir Altanto vandenynui priklausančiai Karibų jūrai. Iškeltos vėliavos simbolizuoja Kolumbo kelionės į naująjį pasaulį.

Kolumbijos herbas buvo įteisintas 1834 m. gegužės 9 dieną.