Koei Tecmo

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Koei Tecmo
FormaAkcinė bendrovė
PramonėVideo ir kompiuteriniai žaidimai
Įkurta2009 m.
Centrinė būstinėJokohama, Japonija
ProdukcijaNinja Gaiden
Dynasty Warriors
Dead or Alive
Fatal Frame
Samurai Warriors
Atelier
Deception
Romance of the Three Kingdoms
Darbuotojų~1200
TinklalapisKoei Tecmo Europe
Koei Tecmo America

„Koei Tecmo“ – Japonijos kompiuterinių žaidimų įmonė, Vakaruose geriausiai žinoma „Ninja Gaiden“, „Dynasty Warriors“, „Dead or Alive“ ir „Fatal Frame“ žaidimų serijomis.

„Tecmo Koei“ įkurta 2009 m. susijungus dviem Japonijos kompiuterinių žaidimų kompanijoms „Tecmo“ ir „Koei“. 2014 m. įmonė persivadino į „Koei Tecmo“.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1964 m. įkurta įmonė „Teikoku Kanzai“ pavadinimu ir specializavosi švaros priemonių prekyboje pastatų priežiūrai. 1977 m. įmonė pasivadino į „Tehkan“ ir perorientavo veiklą į pramoginių mechanizmų prekybą, vėliau pradėjo platinti žaidimų automatus. 1980 m. sukūrė pirmąjį arkadinį žaidimą „Pleiads“. Tuo pačiu metu egzistavo kita įmonė panašiu pavadinimu „Tehkan Electronics“, kuri buvo įsteigta 1967 m. „Japan Yacht“ pavadinimu, iš pradžių specializavosi valčių gamyboje ir taip pat persiorientavo į elektronikos ir arkadinių žaidimų sritį. Abi kompanijos susijungė 1985 m. ir 1986 m. persivadino į „Tecmo“.

„Koei“ buvo įkurta 1978 m. ir pagarsėjo 1982 m. žaidimais „The Dragon & Princess“ (RPG žanro) ir „Night Life“ (eroge žanro). Vėliau kompanija pradėjo garsėti istorinio žanro taktiniais žaidimais „Romance of the Three Kingdoms“ ir „Dynasty Warriors“.

2008 m. „Square Enix“ pateikė pasiūlymą įsigyti „Tecmo“, tačiau „Tecmo“ savininkai priėmė sprendimą susijungti su „Koei“. Sandorio vertė vertinama 207 mln. JAV dolerių.

„Koei Tecmo“ užsiima tiek kompiuterinių žaidimų gamyba, tiek jų platinimu ir leidyba pasauliniu mastu. Pagrindinės kompanijos studijos:

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]