Kodėl kapitonas pasirinko mane?

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Kodėl kapitonas pasirinko mane?

PavadinimasChissà perché...
capitano tutte a me
Kilmės šalis Italija
RežisieriusMichele Lupo
Scenaristas (-ai)Marcelo Fondato
Francesco Scardamaglia
VaidinaBud Spencer
Metai1980
Žanrasfantastinė komedija
Trukmė99 min.
Kalbaitalų ir anglų
IMDb įrašas

Kodėl kapitonas pasirinko mane? (it. Chissà perché... capitano tutte a me) – 1980 m. sukurta komedija visai šeimai, juostos „Šerifas ir berniukas ateivis“ tęsinys, apdovanota „Golden Screen“ prizu.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Bud Spencer – šerifas Holas
  • Cary Guffey – H7-25
  • Ferruccio Armendola – Hovardas
  • John Bartha – policijos viršininkas
  • Carlo Reali – leitenantas Terneris

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Po to, kai berniukas – ateivis H7-25 pasiliko žemėje kartu su šerifu Holu, jiems nuolatos neduoda ramybės kariškiai, besistengiantys jį pagrobti.

Bekeliaudami po šalį, Holas ir H7-25 užklysta į Munro miestelį, kuriame vyrauja netvarka ir chaosas, savo sąlygas diktuoja nusikaltėliai, o meras Hovardas tuo pačiu dirba ir radijo stotyje. Miestelis ieško naujo šerifo ir Holas sutinka užimti šias pareigas. Netrukus jis grąžina į gatves tvarką, tačiau tuo metu netoli esančioje karinėje bazėje ima dėtis keisti dalykai. H7-25 tvirtina, kad ten įsikūrė ateiviai iš kitos galaktikos, anksčiau jau mėginę užgrobti jo gimtąją planetą. Holas į tai reaguoja skeptiškai tačiau berniukas imasi pats rinkti įrodymus ir netrukus patenka į nelaisvę. Išsiruošęs jo gelbėti šerifas pats netrukus atsiduria areštinėje, nes ateiviai užvaldė ir kai kuriuos žmonės.

Šerifui pavyksta pasprukti iš areštinės, o prie jo prisijungia ir buvusios chuliganų gaujos, kurias jis pats anksčiau įveikė, kad dabar drauge susiremtų su ateiviais.