Kategorijos aptarimas:Saugomos teritorijos

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kodėl geologija??? Suakmenėjęs medis, miškas, paukščių kolonijos ar ežerynas daug mažiau siejasi su geologija, negu su geografija. Juk nacionaliniuose parkuose, taip pat ir rezervatuose ar pan. saugoma visa gamta, kraštovaizdis, kurį nagrinėja geografija. Gamtos paminklai taip pat būna įvairūs. Todėl visai nesuprantu prie ko čia ta geologija... Hugo.arg 22:43, 2007 Sausio 11 (EET)

na todėl kad didžioji dalis nacionalinių parkų įsteikta teritorijose kuriuose saugomi būtent geologiniai paminklai, tie patys suakmenėje medžiai, ežerai tai jie susidarė be žmogaus yra vadinami geotopais, lygiai taip pat prie ko čia gyvūnai ir augalai ir geografija?Prie ko paukščių kolonijos ir geografija? (tiesa, kur mūsų straipsniuose yra paminėta saugoma teritorija "paukščių kolonija") O dėl kitų paminėtų dalykų tai kaip tik daugiau siejasi su geologija nei su geografija, todėl kad, suakmenėjęs medis susidarė geologinio proceso metu, kuris vadinasi metasamatosė, kai organinė medžiaga pakeičiama neorganne ir dar galima pasakoti kaip jis iškylo į paviršiu, kurčia geografija?, Ežerai irgi svarbus jų susidarymas, jei jie paskelbti paminklu, vadinasi jie kažkuo išskirtiniai, vėlgi susidarė geologinių procesų metu. manau kad galimas kompromisinis variantas trys kategorijos geologija, geografija ir biologija, bet tik ne viena geografija.

Dar viena problema, su kuria susidūriau labai daug kategorijų yra kitų kategorijų subkategorijos, kurios priskirtos aukštesnioms kategorijoms taip gavosi jums patvarkius kategorijas. Nežinau kaip dabar daryti, kad atitiktų kategorizavimo taisyklėm--Qwarc 22:57, 2007 Sausio 11 (EET)

Ir viena, ir kita tinka. Geografija tai tikrai, o ir dalis straipsnių eina prie geologijos. --Atlantas 00:24, 2007 Sausio 12 (EET)

taip tik vis tiek problema išlieka, turizmas yra geografijos subkategorija, o tainėra labai gerai--Qwarc 08:25, 2007 Sausio 12 (EET)

Reikėtų pertvarkyti subkategorijas, nes dabar kažkokia makalynė. atsiradus daugiau straipsnių, teko pakeisti šį bei tą, bet problema išliko. Matyt reikėtų galutinai apsispręsti su kategorijos ir subkategorijų struktūra, nes dabar nelabai viskas logiškas. --Qwarc 10:55, 2009 sausio 31 (EET)