Kategorijos aptarimas:Sąrašai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Nors kategorija ir pagausėjusi, nelabai suprantu jos prasėms - kokia nauda grupuoti arklių veisles ir mitologines būtybes vienoje vietoje? Jei jau yra sąrašų straipsniai (kurie pagal pavadinimą net nėra straipsniai, o tik kažkokie pagalbiniai puslapiai), tegul būna arklių veislės prie arklininkystės, mitologinės būtybės prie mitologijos ir pan., be jokio sąrašų grupavimo. knutux 07:27, 17 Kovo 2006 (EET)

Kai jau turime naują vardų sritį, siūlau šią kategoriją priskirti kategorijai Vikipedija ir priimti taisyklę, kad visi sąrašų vardų srities straipsniai turi būti priskirti tik šiai kategorijai (ar jos subkategorijoms) - analogiškai kaip iliustracijos priskiriamos tik iliustracijų subkategorijoms. knutux 07:28, 2007 rugpjūčio 17 (EEST)

nelabai suprantu - kuriems galams VP-jai reikalinga kategorija "Istorijos sąrašai" (ir dar įvardyta kažkokiu nieko nesakančiu pavad.)? juk mums visiškai užtektų ir to "Ist. asmenybių sąrašo". be to, drįstu manyti, kad pastarąjį liuosiai možna būt įtraukti į kategorijos "Asmenų sąrašai" struktūrą. Gugis 13:57, 2007 rugsėjo 6 (EEST)

Kategorijos reikalingos straipsnių/puslapių grupavimui, o vienas intuityvių kriterijų - pagal mokslo sritis. Jei yra pasiūlymų kaip kitaip nuosekliai grupuoti sąrašų straipsnius, konstruktyvūs pasiūlymai visada laukiami (dabar gi nematau realaus pasiūlymo, nes kategorija "asmenybių sąrašai" dar net neegzistuoja). knutux 14:14, 2007 rugsėjo 6 (EEST)