Kategorijos aptarimas:Mažosios Lietuvos asmenybės

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siūlau trinti šią kategoriją, kadangi manau jog neverta (per smulku) skirstyti lietuvius pagal jų kilmę. --Atlantas 13:11, 2008 vasario 2 (EET)

Siūlau palikti. Mažosios Lietuvos asmenybės - tai ne tik lietuviai, bet ir vokiečiai, olandai, šveicarai, prancūzai, lenkai, žydai. Vien istorikų, rašiusių tik ML tema, yra virš 300. Jei juos įrašysime prie lietuvių istorikų - apsivers grabe...

Be to, siūlau įvesti subkategoriją " susijęs su Lietuvos ... literatūra, muzika ir t. t. " Ten galėtumėm įrašyti tuos kūrėjus, kurie Lietuvoje nėra buvę, neturi lietuviško kraujo, bet jų kūryba susijusi su Lietuva. (Dacis)

Tai jei ne lietuviai, tada prie ko ta Mažoji Lietuva?? Rytų Prūsijos asmenybės ir viskas:) * Hugo ¿díme? 16:01, 2008 vasario 2 (EET)
Į šią kategoriją visų pirma turėtų patekti tik tie žmonės, kurie kilę iš šio regiono, o ne apie jį rašę (Daciui). Kitas dalykas kol kas stipriai per mažai straipsnių, kad būtų kuriama atskira kategorija (paprastai reiktų bent penkių). Taip pat vėl gi ar verta dalinti lietuvius, vieni iš ten, kiti iš kitur?--Atlantas 10:55, 2008 vasario 3 (EET)
Mano nuomone reikia rašyti, o ne diskutuoti--Lazdynas 10:58, 2008 vasario 3 (EET)

Lazdynui - Dacis:

Del Mazosios Lietuvos asmenybiu.Ten turetu patekti tie, kurie yra gime arba pastoviai gyvene ML. Mazosios Lietuvos Enciklopedija ( MLE ) nurodo vien rasiusiuju lietuviskai apie 30, o kur dar rasytojai lietuviskom pavardem, bet rase vokiskai. Juos isbrauksime is musu literaturos?...Kaip elgtis, tarkim su lietuviskom pavardem balerinomis, skulptoriais ? Irgi "atiduoti" vokieciams ?

Hugo - Dacis:

Mazojoje Lietuvoje gyveno ne lietuviai, o lietuvininkai, kurie skiriasi ne tik pavadinimu, bet ir mentalitetu, kultura, kalba etc . ( ziur. MLE ).Zinoma, galime visus priskirti prie rytprusieciu ( vokieciu ), bet taip nuskurdintumem ir taip negausua musu literatura, mena ir t.t.

Dacis - Alantui:

Antroji mano vasario 02. dienos pastraipa NESUSIJUSI tik su Mazaja Lietuva. Turiu problema - esu sukaupes nemazai duomenu apie ivairius kurejus, kuriu kuryba yra susijusi su Lietuva: pvz. parase romana apie senoves Lietuva, nutapes DLK Vytauta ir t.t. o Lietuvoje niekada nebuvo, lietuvisku saknu neturi. Kur reiktu juos irasyti? Prie Lietuvos kureju? Netinka! Prie atitinkamos valstybes kureju ? Gaila, pasimes bendroje kruvoje ir nebezinosime tu nusipelniusiu Lietuvos kulturai zmoniu.

Iseitis viena: reikia ivesti kategorija : susijes su Lietuvos... menu, tapyba, sociaologija etc.

Gal ka turi geresni sprendima?