Kategorijos aptarimas:Europos krepšinio čempionatai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Aš siūlyčiau pervadinti Europos krepšinio čempionatus pagal 2005 metų. Pagrindinė priežąstis Europos čempionatai ir bendrai turnyrai vardinami pagal metus, t.y. pvz., 2002 metų LKL čempionatas ir t.t. Vis dėlto kai klausiama, tai klausiama kuriais metais turnyras įvyko, o ne kelintame turnyre tai buvo ir pan. Taip pat parodant kieno tai čempionatas, pavadinime tai turėtų atsispindėti (t. y. vyrų ar moterų). Lugiai tą pačią sistema siūlyčiau taikyti ir kitiems sporto varžybų turnyrams. Atlantas 13:58, 26 Rugsėjo 2005 (EEST)

Na, gal ir taip galima - paimti tiesiog ir REDIRECT apiforminti, arba pervadinti. Bet kai kur tai būtų tik pavadinimo ilginimas, pvz., „Pasaulio futbolo čempionatas 1998“ galima nurodyti ir be lyties, nes visiems aišku, jog turimas omeny vyrų čempionatas, nors vykdomas ir moterų. Bent man taip atrodo.
Šiaip metai gal ir gražus dalykas, bet man geriau atrodo VII Europos krepšinio čempionatas nei Europos krepšinio čempionatas 1410 (šis variantas lietuviškai nelabai kaip skaitosi), jei jau norisi metų, tai reikia arba dėti skliaustuose arba priekyje. Bet nematau nieko blogo ir dabartiniame variante (jei dar būtų ir peradresavimai - redirectai). knutux 14:57, 26 Rugsėjo 2005 (EEST)

Man asmeniškai tai jokių problemų, bet būtų daug aiškiau atsirinkti, kokie tai metai negu susigaudyti kelintas, beje metai gali būti ir priekyje (reikės dar atitinkamus redirektus padaryti gal kada). Pervardinu į kelintinį čempionatą, dėl vienodumo ir padarysiu redirektus (nes apie rinktines parašiau pagal savo variantą). --Atlantas 17:33, 26 Rugsėjo 2005 (EEST)