Kaffe (grupė)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Kaffe
bulg. Каффе
KilmėBulgarijos vėliava Bulgarija
Žanraidžiazas
Aktyvumo metai2001–2006
Susijusi veiklaGrafa, Lili Ivanova, Marija Ilieva, Stojanas Zaharievas, Beloslava, TRIP, Vasilis Naidenovas
Nariai
Orlinas Pavlovas (bulg. Орлин Павлов)
Georgijus Janevas (bulg. Георги Янев)
Milenas Кukоšarоvas (bulg. Милен Кукошаров)
Valerijus Cenkovas (bulg. Валери Ценков)
Martinas Taševas (bulg. Мартин Ташев)
Veselinas Veselinovas-Eko (bulg. Веселин Веселинов - Еко)

„Kaffe“ (bulg. Каффе) – Bulgarijos džiazo grupė. Tai viena populiariausių grupių Bulgarijoje, žinoma dėl hitais tapusių dainų „There Again“, „Isn’t It Love“, „No More“ bei „Instead Of Me“. 2004 metais sekstetas pelnė Metų grupės vardą.

Grupė buvo įkurta 1999 metais vardu „Badu“, tačiau nariai savo veiklą skyrė kitiems projektams iki 2001 m. Du grupės nariai – Valerijus Cenkovas (būgnai) ir Georgijus Janevas (gitara) baigė garsiąją Berklio muzikos koledžą Bostone (JAV).

2005 metais „Kaffe“ dalyvavo „Eurovizijos“ konkurse Kijeve, su daina „Lorraine“ atstovavę Bulgarijai.

Nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Orlinas Pavlovas – vokalas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Orlinas Pavlovas (bulg. Орлин Павлов) gimė 1979 m. balandžio 23 d. Sofijoje operos dainininkų šeimoje. 2008 metais Orlinas kartu su profesionalia šokėja Jana Akimova laimėjo Bulgarijos TV konkursą „Dancing With The Stars“. Be dainininko karjeros, O. Pavlovas taip pat yra ir aktorius. 2014 metais Nikolajaus Ilievo filme „Gyvenimo legendos“ (bulg. Живи Легенди) atliko pagrindinį vaidmenį.

Georgijus Janevas – gitara[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Georgijus Janevas (bulg. Георги Янев) gimė 1977 m. balandžio 23 d. Blagojevgrade. Jis yra gerai žinomas kaip muzikos įrašų prodiuseris. Paauglystės metais persikėlė gyventi į Rusiją, ten jis baigė vidurinę mokyklą.

Baigęs pasaulyje žinomą Berklio muzikos koledžą JAV. Į gimtąją Bulgariją grįžo 1999 metais ir kartu su Valerijumi Cenkovu įkūrė grupę „Badu“, po jos pavadinimo pakeitimo tapusi „Kaffe“. Be muzikanto karjeros, G. Janevas studijavo psichologiją Blagojevgrado universitete.

Milenas Кukоšarоvas – klavišiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Milenas Кukоšarоvas (bulg. Милен Кукошаров) gimė 1978 m. gegužės 15 d. Plovdive, ten jis baigė muzikos mokyklą. Savo karjerą pradėjo kaip grupės „Infinity“ klavišininkas. Dirbo su žymiausiais bulgarų muzikantais – Teodosijumi Spasovu, Mitko Rupčevu bei Stefanu Valdobrevu. Nuo 2002 m. „Kaffe“ narys.

Valerijus Cenkovas – būgnai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Valerijus Cenkovas (bulg. Валери Ценков) gimė 1973 m. rugsėjo 3 d. Dar vaikystėje pradėjo groti įvairiais instrumentais – pianinu, gitara ir kt. Mokėsi Varnos aukštojoje mokykloje, vėliau Graco (Austrija) džiazo akademiją Grace (Austrija).

Kaip ir G. Janevas, baigęs pasaulyje žinomą Berklio muzikos koledžą JAV. Grįžęs į Bulgariją, su juo įkūrė grupę „Badu“, po jos pavadinimo pakeitimo tapusi „Kaffe“.

Martinas Taševas – trimitas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Martinas Taševas (bulg. Мартин Ташев) gimė 1979 m. liepos 9 d. Plovdive. Baigęs Plovdivo muzikos koledžą.

Anksčiau su Milenu Kukošarovu ir Martinu Taševu grojo grupėje „Infinity“. Nuo 2002 m. „Kaffe“ narys.

Veselinas Veselinovas-Eko – bosinė gitara[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Veselinas Veselinovas-Eko (bulg. Веселин Веселинов - Еко) gimė 1963 m. spalio 19 d. Sofijoje, ten jis baigė muzikos konservatoriją (bosinė gitara ir kontrabosas).

Veselinas dirbo su pasaulinio garso muzikantais – tarp jų Ivo Papazovas, Teodosijus Spasovas, Vasko Vasilevas, Benny Paupin, Anatolijus Vapirovas, Yildiz Ibrahimova ir Okay Temiz. Jis taip pat yra kompozitorius ir įrašų prodiuseris.

Dainos „Lorraine“, dalyvavusios 2005 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse, autorius.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:

Bulgarijos atstovai Eurovizijoje

2005
Po to:
Mariana Popova
„Let Me Cry“