Junior

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Junior
Biografija
Kilmė Lietuva
ŽanraiPop, Šokių muzika
Aktyvumo metai19961999
2010
Įrašų kompanijaKoja Records
Nariai
Prieš išsiskirstant:
Rosita,
Mintarė,
Eglė,
Andrius

Junior – Lietuvos pop ir šokių muzikos grupė iš Klaipėdos, didžiausios sėkmės sulaukusi 1996–1999 m. Vėliau grupė staiga iširo ir tik po dešimties metų pertraukos vėl grįžo į sceną.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Grupė išpopuliarėjo 1996 m., kada debiutinio albumo „Striptizas“ buvo parduota 15 000 kopijų. „Radiocentro“ apdovanojimuose pripažinta geriausiu debiutu.

1997 metais geriausia šokių muzikos grupė „Radiocentro” ir „Bravo“ apdovanojimuose. Antras albumas „Meilė ir ugnis“ išsilaikė 40 savaičių radijo stočių ir perkamumo topuose ir sulaukė didelio pasisekimo. Trečiasis albumas „Vienišos širdys“ pasirodė 1997 m. pabaigoje ir jo parduota apie 38 000 egzempliorių. Prie grupės sėkmės labai prisidėjo tai, kad grupė plačiai naudojo sceninius efektus, pirotechniką, sceninį apšvietimą.

1999 m. pradžioje išleistas albumas „Bevardė žvaigždė“ ir Laimą pakeitė Eglė. Tų pačių metų pabaigoje grupės veikla staiga nutrūko, grupė tai aiškino kaip ekonominės krizės Lietuvoje pasekmę.

2010 m. vasario mėn. grupės „Junior" nariai Rosita, Andrius ir Mintarė paskelbė apie sugrįžimą į lietuvišką popsceną. Ketvirtoji narė Eglė šiuo metu gyvena Vokietijoje, tad grupės veikloje dalyvauti atsisakė. Netrukus po paskelbimo apie sugrįžimą, buvo išleistas singlas pavadinimu „Mes nutrauksime tylą" bei sukurtas vaizdo klipas. Sugrįžimo proga planuota surengti 15 koncertų įvairiuose Lietuvos miestuose.

Per savo gyvavimo laikotarpį grupė „Junior“ surengė daugiau nei 500 koncertų, iš kurių vienas buvo rekordinis – 1997 m. gegužės mėn. Kauno Nemuno saloje grupė surinko net 7000 žiūrovų; nufilmavo 6 vaizdo klipus; įrašė 5 albumus.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Singlai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • 1999 m. – Geriausia metų šokių grupė (Radiocentro muzikiniai apdovanojimai)
  • 1998 m. – Geriausia metų pop ir šokių muzikos grupė (Bravo muzikiniai apdovanojimai)
  • 1997 m. – Geriausia metų šokių muzikos grupė (Radiocentro ir Bravo muzikiniai apdovanojimai)
  • 1996 m. – Geriausias metų debiutas (Radiocentro muzikiniai apdovanojimai)