Junge Roemer

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Junge Roemer
Junge Roemer viršelis
Falco albumo Junge Roemer viršelis
Falco studijinis albumas
Išleistas 1984 m.
Žanras Pop, rock, rap, R & B
Trukmė 37:51
Įrašų kompanija GiG Records
Prodiuseris Robert Ponger
Falco chronologija
Einzelhaft
(1982)
Junge Roemer
(1984)
Falco 3
(1985)

Junge Roemer (vok. Jaunieji romėnai) yra antrasis austrų dainininko Falco albumas, išleistas 1984 m., kuris pakilo iki 1-os Austrijos albumų topo vietos.

Priešistorė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Po milžiniškos debiutinio albumo, o ypač singlo „Der Kommissar“ sėkmės, kuris puikavosi pirmose topų pozicijose daugybėje pasaulio šalių, nieko nelaukęs Falco kartu su prodiuseriu Robertu Pongeriu, su kuriuo dainininkas bendradarbiavo kuriant ir jo debiutinį albumą „Einzelhaft“, nusprendė kurti savo sekantį albumą. Šis darbas, smarkiai įtakotas funk muzikos stiliaus, muzikos kritikų buvo puikiai įvertintas. Recenzijose jie gyrė jo rafinuotumą bei prasmingus tekstus ir netgi rašė, kad „Falco išdrožtas iš visai iš kitokio medžio nei kiti muzikantai“.

Dainos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Junge Roemer (4:33)
  2. Tut-Ench-Amon (Tutankhamen) (4:33)
  3. Brillantin' Brutal' (3:50)
  4. Ihre Tochter (4:31)
  5. No Answer (Hallo Deutschland) (3:39)
  6. Nur Mit Dir (4:29)
  7. Hoch Wie Nie (4:23)
  8. Steuermann (3:47)
  9. Kann Es Liebe Sein? (4:06)

Singlai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išleisti singlai - titulinė, poliglotiškoji „Junge Roemer“, kurioje persipina tiek vokiški, tiek itališki, tiek angliški žodžiai, „Nur Mit Dir“ bei „Kann Es Liebe Sein?“ (pastarasis - specialiai singlui įrašytas duetas kartu su aktore Desiree Nosbusch).

Kiti faktai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nors albumas ir pakilo į 1 Austrijos topo vietą, tačiau likusiose pasaulio šalyse didelio populiarumo nesusilaukė. Vėliau Falco išsireiškė, kad vietoj šio albumo verčiau būtų išleidęs knygą (turėta omeny, kad aukštos kokybės dainų tekstai yra verti atskiro dėmesio).

Šio albumo dainos „Hoch Wie Nie“ (liet. Aukštai kaip niekad) pavadinimu 1998 m. Rudi Dolezal ir Hannes Rossacher išleido biografinę knygą „Falco - Hoch wie nie“, taip pat 2007 m. pasirodė geriausių Falco dainų CD ir DVD „Hoch Wie Nie“.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]