Jaunieji aplinkos reporteriai

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Jaunųjų aplinkos reporterių programa – viena iš Aplinkosauginio švietimo fondo vykdomų programų.[1] Ji skirta vidurinių mokyklų moksleiviams ir mokytojams. Programoje dalyvaujantys mokiniai tyrinėja įvairias aplinkosaugos problemas bei ruošia ir skelbia apie tai straipsnius, fotografijas.

Veikla[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kiekviena programoje dalyvaujanti grupė turi apsibrėžti savo tyrimo objektą vietiniu aplinkosaugos lygiu. Nustatytos šešios pagrindinės tyrimų temos: žemės ūkis, miestai, pakrantės zona, energija, atliekos ir vanduo. Kiekvieno projekto tikslas – pateikti teisingą informaciją vietos bendruomenei.

Jaunųjų aplinkos reporterių tinklui priklausantys moksleiviai ruošia bei skelbia straipsnius ir fotografijas apie aplinką. Jaunieji reporteriai programos internetinėje svetainėje pateikia informaciją apie savo projektus, straipsnius ir fotografijas. Kiekvienais metais tarptautinė šios programos taryba apdovanoja geriausių metų straipsnių ir fotografijų autorius.

Lygiai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Programa turi du veiklos lygius. Didesnis dėmesys skiriamas vietinio lygmens tyrimams, kuriais siekiama geriau suprasti, kaip aplinkosaugos klausimai yra susiję su darniu vystymusi ir globalinėmis problemomis. Platesnį mastą vietiniu lygiu vykdomas projektas įgauna tuomet, kai bendradarbiaujama su kitų šalių programos dalyviais.

Dalyviai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šiuo metu „Jaunųjų aplinkos reporterių“ programos veikloje dalyvauja Kipro, Graikijos, Maroko, Švedijos, Belgijos, Airijos, Norvegijos, Turkijos, Danijos, Italijos, Portugalijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Islandijos, Rumunijos, Prancūzijos, Latvijos ir Ispanijos mokyklų moksleiviai.[reikalingas šaltinis]

Programoje pradeda dalyvauti ir Lietuvos mokyklos.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Environmental Problem Solving: From Cases and Experiments to Concepts, Knowledge, Tools and Motivation : Proceedings of the 12th International Conference on Case Method Research and Case Method [sic] Application. Marjan Vezjak, Elmar A. Stuhler, Matjaž Mulej Rainer Hampp Verlag, 1997, p. 158 [1].

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]