J Records

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Jive Records
Pagrindinė
bendrovė
Sony Music Entertainment
Įkurta 2000 m.
Įkūrėjas Clive Davis
Žanras Įvairūs
Kilmės šalis Jungtinės Amerikos Valstijos
Tinklalapis Oficiali J Records svetainė

J Records buvo Jungtinių Amerikos Valstijų įrašų kompanija, priklausiusi ir valdyta „Sony Music Entertainment“, taip pat bendradarbiavo su kompanija „RCA/Jive Label Group“.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„J Records“ buvo įkurta 2000 m. muzikos industrijos veterano Clive Davis su 150 milijonų JAV dolerių kompanijos „BMG“ finansavimu, kai Clive paliko ankstesnę savo valdomą įrašų kompaniją – „Arista Records“. Olivia buvo pirmoji atlikėja, pasirašiusi kontraktą su „J Records“, bet po dvejų metų ji paliko kompaniją dėl prastai parduodamų įrašų. 2001 m. kompanija susilaukė sėkmės, kai atlikėjos Alicia Keys ebiutinis albumas „Songs in A Minor“ tapo platininiu ir buvo parduotas daugiau nei 12 milijonų tiražu pasauliniu mastu. Tais pačiais metais kompanija susilaukė panašios sėkmės su grupės O-Town albumu. Vėliau sutartis su kompanija pasirašė jau tada žymesni atlikėjai, tokie kaip D'Angelo, Jamie Foxx ir Monica.

2002 m. „BMG“ nusipirko didesnę kompanijos dalį. Tais pačiais metais „J Records“ pradėjo funkcionuoti po „RCA Music Group“ sparnu, kur Davis tapo kompanijos prezidentu ir vadovaujančiu direktoriumi ir pasirašė kontraktą su „American Idol“ šou laimėtojais Fantasia ir Ruben Studdard. 2005 m. rugpjūtį „J Records“ vykdomosios operacijos buvo sujungtos su „Arista Records“, tačiau abi kompanijos ir toliau leidžia savo produkciją.

2011 m. kampanija buvo uždaryta, teisės į jos atlikėjų įrašų leidybą atiteko „RCA Records“.

Atlikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Buvę atlikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]