Hamburgo uostas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Šv. Pauliaus prieplaukos.
Palydovinė Hamburgo nuotrauka. Uostas tęsiasi palei pietinį Elbės upės krantą ir skyla į daugelį atšakų.
Altenverderio konteinerių terminalas.

Hamburgo uostas – Vokietijos jūrų uostas, esantis Hamburge, šalia Elbės upės. Tai didžiausias uostas Vokietijoje, dar vadinamas „vartais į pasaulį“ (vok. Tor zur Welt). Remiantis dvidešimties pėdų vieneto ekvivalentu, Hamburgo uostas yra antras užimčiausias uostas Europoje ir 15-tas pagal dydį visame pasaulyje. 2014 m. uostas buvo atsakingas už 9,73 mln. TEU[1] (dvidešimties pėdų vieneto ekvivalentai).

Uostas užima 73,99 km² plotą, iš kurių 43,31 km² yra sausumoje. Vietovė yra natūraliai pranaši dėl išsišakojančios Elbės, kuria suteikia tobulą vietą uosto kompleksui su sandėliavimo ir perkrovimo infrastruktūra. Sandėlių rajonas Špaiherštatas įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo objektų sąrašą.

Kruizai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Hamburgo uostas yra vienas iš didžiausių ir svarbiausių įplaukimo uostų Europoje, Atlante, Norvegijos ir Baltijos jūrose plaukiojantiems kruiziniams laivams. Uostas taip pat svarbus savo laivų statyklomis, statančiomis ir atkuriančiomis jachtas bei kruizinius lainerius. Hamburgo uostas turi du keleivių terminalus kruiziniams laivams, galinčius aptarnauti didžiausius kruizinius laivus pasaulyje.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]