Guvernantė (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Guvernantė

PavadinimasLa Governante
Kilmės šalis Italija
RežisieriusGiovanni Grimldi
Scenaristas (-ai)Vitaliano Brancati
Metai1974
Žanraskomedija, drama
Trukmė111 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Guvernantė (it. La governante) – 1974 m. Italijoje sukurta komiška drama. Filmas tarsi padalintas pusiau: pirmoji jo pusė yra tipiška italų komedija, antroji – drama.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Enriko ir Elena turi du vaikus ir gyvena name su naivia kambarine Jana ir turtingu seneliu Leopoldu. Jie nuolat riejasi, mat Enriko neberodo žmonai dėmesio, senelis atvirai niekina sūnų ir iš esmės vadovauja šeimai, tuo tarpu Elenai dėl intymumo trūkumo nuolat vaidenasi nuogi vyrai.

Šeimoje pasirodo nauja guvernantė prancūzė, kurią suvilioti Enriko laiko garbės reikalu, tačiau Katerinos jis visiškai nedomina. Ji susidraugauja su seneliu, kuriam iš pradžių nepatinka, kad naujoji guvernantė kalvinistė, o ne katalikė, tačiau netrukus ima praleisti su juo vis daugiau laiko. Katerinai vis daugiau dėmesio rodo ir Jana, tačiau kuomet jis įgauna seksualinį pobūdį, ji pasako apie tai šeimai. Leopoldas nusprendžia atleisti Janą ir išsiusti ją atgal į kaimą. Šeima nusamdo naują kambarinę, kurią suranda Katerina, o po kurio laiko gauną žinią, kad Janos traukinys pateko į avariją ir mergina po kelių dienų mirė. Leopoldas nori pranešti apie tai Katerinai, tačiau aptinka ją lovoje su naująja kambarine. Sukrėstam Leopoldui ji prisipažįsta apie savo potraukį moterims, su kuriuo kovoja jau eilę metų ir kad Janos ji atsikratė tam, kad padėtų merginai išvengti pagundos. Kuomet Katrina sužino apie merginos mirtį, ji bando nusižudyti, tačiau Leopoldas ją išgelbsti…

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo