FIFO

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

FIFO (angl. „first in first out“) reiškia principą, kad tas, kas pirmiau patenka į eilę, pirmiau iš jos ir išeina. Priešingas principas, kai paskutinis patekęs į eilę iš jos išeina, vadinamas LIFO.[1]

Informatikoje – tai elementų saugojimo duomenų struktūroje būdas. Pirmasis į struktūrą padėtas elementas ir paimamas pats pirmas, o paskutinis padėtas – paskutinis. FIFO mechanizmą naudoja eilė ir panašios duomenų struktūros.

Taip pat FIFO principas naudojamas apskaitoje. Laikoma, kad anksčiau į sandėlį atvežtos tos pačios rūšies prekės anksčiau ir išvežamos. Arba anksčiau nupirkti tokie patys vertybiniai popieriai parduodami pirmiau už vėliau nupirktuosius.

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Kruse, Robert L. (1987) [1984]. Data Structures & Program Design (second edition). Joan L. Stone, Kenny Beck, Ed O'Dougherty (production process staff workers) (second (hc) textbook leid.). Englewood Cliffs, New Jersey 07632: Prentice-Hall, Inc. div. of Simon & Schuster. p. 150. ISBN 0-13-195884-4.{{cite book}}: CS1 priežiūra: location (link)