Exposed

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Exposed

PavadinimasExposed
Kilmės šalis JAV
RežisieriusGee Malik Linton
Scenaristas (-ai)Gee Malik Linton
VaidinaKeanu Reeves
Ana de Armas
Mira Sorvino
Metai2016
Žanrasdrama
Trukmė102 min.
Kalbaanglų ir ispanų
Biudžetas6 mln. JAV dolerių
Pajamos206 tūkst. JAV dolerių
IMDb įrašas

Exposed2016 m. JAV sukurtas filmas. Pradinis jo pavadinimas buvo „Dievo duktė“ („Daughter of God“), tačiau vėliau jis buvo permontuotas, į pirmą planą iškeliant Keanu Reeves vaidintą personažą. Tai labai nepatiko juostos režisieriui, kuris netgi reikalavo, kad jo pavardė būtų išbraukta iš titrų (juose režisieriumi įvardintas Declan Dale).

Juosta patyrė visišką finansinę nesėkmę, o svetainėje „Rotten Tomatoes“ ją teigiamai vertina vos 8 proc. lankytojų.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Ana de Armas – Izabela de La Kruz
  • Keanu Reeves – detektyvas Skotas Galbanas
  • Christopher McDonald – leitenantas Galvėjus
  • Mira Sorvino – Žanina Kulen
  • Big Daddy Kane
  • Laura Gomez

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Izabelė, grįždama po naktinės pamainos, metro pamato vyrą, kuris jai pasirodo esąs angelas. Tuo pat metu joje pačioje metro stotelėje nužudomas policininkas Kulenas. Šio porininkas, detektyvas Galbanas, bando rasti užpuoliką, iki kurio, kaip jis tiki, gali atvesti tuo pat metu metro buvusi mergina.

Galbanas ieško Izabelos, tačiau niekas nėra suinteresuotas tyrimu: miręs kolega buvo korumpuotas policininkas ir tiesos atskleidimas gali pakenkti ir šio reputacijai, ir išmokų šeimai panaikinimu.

Tuo tarpu Izabela, dirbanti su vaikais, pati gyvena su savo vaikino šeima, o pastarasis tarnauja Artimuosiuose Rytuose ir ryšį palaiko tik per kompiuterį. Vieną vakarą jis neprisijungia sutartu laiku ir šeima sužino, kad vaikinas žuvo. Kaip tik tą dieną Izabela sužino esanti nėščia. Ji pasakoja šeimai, kad tai ženklas, kurį jai davė metro matytas angelas, tačiau tuo niekas netiki. Vaikino šeima apkaltina ją neištikimybe ir išveja merginą į gatvę.

Tuo metu Izabela pradeda įtarti, kad viena iš mergaičių, lankančių jos grupę, namie patiria seksualinę prievartą. Tai pažadina jos pačios prisiminumus apie vaikystėje patirtą smurtą ir apie užslėptus prisiminimus metro stotelėje, kuomet ją užpuolė ir išprievartavo vėliau nužudytas policininkas Kulenas. Izabela eina kartu su mergaite į šios namus, kur, kilus konfliktui, nužudo šios tėvą. Į įvykio vietą atvyksta detektyvas Galbanas, kuris supranta radęs merginą, kurios taip ieškojo...