Estijos elektroninis universitetas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Estijos elektroninis universitetas
Įkurtas2003 m. vasario 21 d
TipasUniversitetų konsorciumas
VietaEstija
Svetainėhttp://www.e-uni.ee/main.php

Estijos elektroninis universitetas (est. Eesti e-Ülikool, angl. Estonian e-University) – Estijos virtualusis universitetas, oficialiai įsteigtas 2003 metų vasario 21 d. kaip 6 Estijos aukštojo mokslo institucijų konsorciumas.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pirmasis atvirasis universitetas Estijoje buvo įsteigtas 1996 metais, o 1998-2001 metais buvo įgyvendinamas pirmasis Tempus projektas „Estijos atvirojo universiteto infrastruktūros kūrimas“, kurio partneriai buvo trys didžiausi Estijos universitetai. Pagrindinis projekto tikslas – spręsti tarpuniversitetinio bendradarbiavimo klausimus.

2001 metais buvo įsteigtas Estijos universitetų tęstinio švietimo tinklas (angl. Estonian Network for University Continuing Education), kuris suvienijo 8 universitetus. Vėliau, 2002 metų sausį įvyko keletas seminarų, kuriuose buvo diskutuojama apie skirtingus virtualaus universiteto modelius. Konferencijoje „Estijos atvirasis universitetas – tarpuniversitetinis bendradarbiavimas, plėtojant atvirąjį nuotolinį mokymąsi“ dalyvavo septynių universitetų, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai bei kiti suinteresuoti juridiniai asmenys. Šioje konferencijoje buvo priimtas sprendimas imtis atvirojo universiteto idėjos įgyvendinimo veiksmų.

2002 metų vasarą Rektorių taryba patvirtino bendrą elektroninio universiteto idėją, o rudenį – Švietimo ir mokslo ministerija sukvietė darbo grupę, kurios pagrindinė užduotis buvo priimti sprendimus dėl elektroninio universiteto veiklos ir finansavimo principų.

2003 metų vasario 21 d. šešių universitetų rektoriai, švietimo ir mokslo ministras, Estijos informacinių technologijų fondo vadovas pasirašė „Gerosios valios protokolą“, kuriuo ir buvo oficialiai įsteigtas elektroninis universitetas.

Konsorciumas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Konsorciumo steigimo nariai:

Vėliau prie konsorciumo prisijungė 2 privačios aukštojo mokslo mokyklos:

Taryba[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Taryba sudaryta iš 12 narių: