Emigrantas (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Emigrantas

PavadinimasL'emigrante
Kilmės šalis Italija
Ispanija
Vokietija
RežisieriusPasquale Festa Campanile
Scenaristas (-ai)Massimo Franciosa
Castellano & Pipolo
Pasquale Festa Campanile
VaidinaAdriano Celentano
Claudia Mori
Sybil Danning
Lino Toffolo
Metai1973
Žanraskomedija
Trukmė98 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Emigrantas (it. L'emigrante) – 1973 m. Italijoje sukurta komedija, kurioje pagrindinius vaidmenis atliko Adriano Celentano ir Claudia Mori.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Adriano Celentano – Pepino Kavalo
  • Claudia Mori – Rosita Flores
  • Sybil Danning – Pamela
  • Lino Tofolo – Tonis
  • Jose Calvo – donas Nikolonė
  • Manuel Zarzo – Ralfas
  • Tommaso Bianco – Mikelė Kavalo
  • Isa Danieli – Mikelės Kavalo žmona

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

19 amžiaus pradžioje Saturnino Kavalo paliko šeimą ir išvyko ieškoti laimės į Ameriką. Po daugelio metų jo sūnus 24 metų Pepino išsirengia į Niujorką, tikėdamasis rasti tėvą, nors teturi fotografiją, darytą prieš 20 metų vienoje picerijoje. Kadangi nėra atlikęs karinės tarnybos, patekti į laivą jis persirengia moterimi, tačiau netrukus išaiškinamas ir priverstas slėptis. Jis susipažįsta su jame pasirodymus rengiančia Rosita Flores, kuri pasirodo besanti mafijos vadeivos dono Nikolonės krikšto dukra.

Niujorke Pepino susipažįsta su nevykėliu anarchistu Toniu, o pats nesėkmingai ieško tėvo ir verčiasi trumpalaikiais darbais: dirba picerijoje, valo batus, pardavinėja laikraščius, tačiau niekaip negali pamiršti Rositos. Mėgindamas patekti į jos pasirodymą, jis sukelia sumaištį ir sulaukia dono Nikolonės pasiūlymo palikti šalį. Vienas jo parankinių, Ralfas, tampa tiesioginiu Pepino konkurentu siekiant Rositos rankos. Šis pasiūlo jai susituokti, tačiau kol neturi galimybių išlaikyti šeimą, Rosita atsisako ir Pepino nusprendžia prašyti darbo pas dona Nikolonę. Kartą išgelbėjęs jam gyvybę, Pepino tampa artimo dono patikėtiniu, o pastarasis jam praneša sužinojęs apie jo tėvo likimą: neva šis prieš 10 metų plaukė garlaiviu, kuris nuskendo. Pepino prasigyvena, tačiau dabar Rosita jį atstumia dėl ryšių su nusikaltėliais. Kai galiausiai jiedu susitaiko ir pradeda planuoti vestuves, Ralfas praneša Pepino, kad šio tėvas buvo ne nuskendo, o buvo nužudytas dono Nikolonės įsakymu. Pepino išgauna šio prisipažinimą, tačiau nenužudo, o šiam išėjus tai padaro Ralfas iš jo ginklo. Pepino apkaltinamas žmogžudyste ir suimamas. Rosita kreipiasi pagalbos į Ralfą, kuris dabar tapo įtakingu žmogumi ir šis padeda jam pabėgti iš kalėjimo. Pepino atgabenamas į laivą ir kartu su Rosita išplaukia į Italiją...