Elektroninė skaičiuoklė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Elektroninės skaičiuoklės)
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Elektroninės skaičiuoklės (angl. Spreadsheet applications) – tai taikomosios programos, leidžiančios kurti elektronines lenteles ir atlikti įvairaus sudėtingumo skaičiavimus. Šios lentelės sudarytos iš ląstelių (angl. cells), kurių adresai apibrėžiami stulpelių ir eilučių pavadinimų pora. Eilutės dažniausiai numeruojamos natūraliaisiais skaičiais, o stulpeliai žymimi raidėmis. Viršutinės kairiosios ląstelės adresas nusakomas taip: A1. Įvairiose elektroninės lentelės vietose į ląsteles galima įrašyti pastovias reikšmes arba formules: formulėse naudojami aritmetiniai ar loginiai operatoriai, konstantos, funkcijos ar kitų ląstelių adresai, pavyzdžiui, =A1²+SUM(A2:B3).

Elektroninės skaičiuoklės suteikia galimybę duomenis pavaizduoti grafiškai ir įvairiai formatuoti elektronines lenteles, eksportuoti duomenis.

Elektroninės skaičiuoklės leidžia viename faile talpinti daug elektroninių lentelių. Jos taip pat turi galimybę importuoti įvairaus formato duomenis (pavyzdžiui, iš tekstinių failų arba duomenų bazių) ir pačios kai kuriais atžvilgiais panašios į duomenų bazes.

Programinės įrangos paketai, turintys elektroninę skaičiuoklę[redaguoti | redaguoti vikitekstą]